Oline tok to medaljer i junior-NM i kortbanesvømming

MELLOMFORNØYD: Oline Koolen Bjerketvedt fra Skiptvet var bare middels fornøyd over to bronsemedaljer og finaleplasser i nye disipliner under junior-NM på kortbane fordi hun mistet medalje på favorittdistansen 200 meter butterfly. ARKIVFOTO

MELLOMFORNØYD: Oline Koolen Bjerketvedt fra Skiptvet var bare middels fornøyd over to bronsemedaljer og finaleplasser i nye disipliner under junior-NM på kortbane fordi hun mistet medalje på favorittdistansen 200 meter butterfly. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 2 år gammel

Skiptvet-jenta Oline Koolen Bjerketvedt kapret to bronsemedaljer under NM i svømming for juniorer, men bommet i spesialøvelsen.

DEL

I tillegg klarte 19-åringen finaleplasser for første gang både på 100 meter rygg og 200 meter medley, der hun ble nummer syv i begge. Og i de aller fleste startene svømte hun inn til nye personlige rekorder.

Ikke helt fornøyd

– Bronsemedaljene på 100 og 50 meter butterfly er jeg fornøyd over. Positiv var også framgangen jeg opplevde på medley- og ryggsvømmingen. Men all den stund jeg bommet litt på spesialøvelsen 200 meter butterfly, så kan jeg ikke si meg helt fornøyd totalt sett, forteller Oline.

Skiptvet-jenta åpnet hardt på sistnevnte og ledet halvveis, men så fikk hun det tungt mot slutten og endte på en noe skuffende femteplass.

Trener mye mer

Oline avsluttet i våres skolegangen på Norsk Toppidrettsgymnas og har flyttet til Hamar, der hun studerer landmåling og får flotte treningsmuligheter i et 50-meterbasseng.

– Med litt lavere framdrift i studieprogresjonen enn normalt har Oline fått bedre muligheter for å trene. Hun har økt treningsdosene ganske kraftig og satser mer enn noen gang. Artig at hun i tillegg til medaljene i spesialgrenen butterfly, nå også sikret seg finaleplasser på både rygg og medley. Hun har med dette sikret seg flere øvelser hun kan hevde seg i, forteller trener i Øivind K. Røsland.

For Oline, som har både norsk og nederlandsk statsborgerskap, blir neste store oppgave det åpne nederlandske mesterskapet siste helgen før jul.

Gledelig overraskelse

Spydebergingen Ludvik Svarstad stilte også opp i dette NM, selv om han langt på vei hadde lagt opp. Siste årsjunioren klarte en fin syvendeplass på 200 meter bryst som best. I tillegg ble han tiendemann på 100 og 13. mann på 50 meter bryst. Dessuten leverte han en fin etappe for Kongstensvømmerne på 4 x 50 meter fri, da laget hans endte på en niendeplass.

– Ludvik er kjempefornøyd. Han har redusert treningsmengden med rundt 75 prosent og slang derfor nærmest med i NM for moro skyld. Han ble veldig inspirert av denne innsatsen og sier han har fått tilbake treningslysten og tror han skal få tid til å kombinere studier med store treningsdoser slik at det blir fornyet satsing, forteller pappa Ole Petter Svarstad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken