Svindelforsøk i Lillehammer kan knyttes til Spydeberg

Denne meldingen er det flere som har mottatt fredag formiddag. – Dette er helt klart og tydelig svindel. Ingen tvil. Ikke betal! sier Anne Nystuen Pedersen, daglig leder i Lillehammer distriubusjon AS.

Denne meldingen er det flere som har mottatt fredag formiddag. – Dette er helt klart og tydelig svindel. Ingen tvil. Ikke betal! sier Anne Nystuen Pedersen, daglig leder i Lillehammer distriubusjon AS.

Faren til Frode Hagehaugen fikk pakke fra Spydeberg. Viste seg å være svindel.

DEL

Avisen Gudbrandsdølen Dagningen fikk fredag formiddag mange henvendelser fra folk som lurer på om de har noe utestående hos Lillehammer distribusjon.

Mange har tydeligvis fått en melding på telefonen i dag der det står «Svein, forsendelsen din er holdt igjen pa Lillehammer distribusjonssenter: Manglende fraktkostnader. Fullfor leveransen:», og deretter en link man kan trykke på og trolig bli bedt om å betale.

Det er flere som har ringt avisens kundesenter, som også er sentralbord for Lillehammer distribusjon.

Anne Nystuen Pedersen, daglig leder i Lillehammer distribusjon AS sier til Gudbrandsdølen Dagningen at de ikke har noe med meldingen å gjøre, men at folk nok tror det, siden navnet er såpass likt.

– Dette er helt klart og tydelig svindel. Ingen tvil. Ikke betal! Det står Lillehammer distribusjonssenter, men det er ingen koblinger til oss, og det er ikke brukt vår mailadresse. Vi sender aldri ut noen henvendelser om at noen skal betale frakt, vi bare formidler pakker, sier Nystuen Pedersen.

Utvidet svindel?

Frode Hagehaugen fra Fåberg forteller at han for tre uker siden opplevde noe liknede.

– Jeg skulle hente en pakke på Spar i Gausdal. Pakka sto på navnet til min far, og etter at jeg hadde hentet ut pakken, fikk far en melding om å betale 29 kroner. Da skjønte vi at det måtte være svindel, siden jeg allerede hadde hentet pakken.

– Det kan tyde på at det er svindel på landsbasis. Noen er sikkert inne på systemet deres. Pakken kom fra Spydeberg, gjennom Bring, forteller Hagehaugen.

Artikkeltags