Snakk om uflaks! – gjorde makabert funn under elgjakta

MAKABERT SYN: Pinnoksen falt fra et fjell og kilte seg fast mellom et grantre og fjellveggen i Tanums kommun. En elgjeger oppdaget den uheldige oksen i forrige uke.

MAKABERT SYN: Pinnoksen falt fra et fjell og kilte seg fast mellom et grantre og fjellveggen i Tanums kommun. En elgjeger oppdaget den uheldige oksen i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeger Andreas Kling i Tanum kommune gjorde en makaber oppdagelse under elgjaktas aller første dag.

DEL

Klemt mellom et grantre og et fjell – et par-tre meter opp i luften – hang en død elgokse. Svenskjakt.se skrev først om den høyst spesielle hendelsen.

Håper den døde raskt

Det var mandag i forrige uke at startskuddet gikk for den årlige elgjakten i Tanum kommune – rett på andre siden av riksgrensen.

Elgjeger Andreas Kling oppdaget den lille oksen som har hatt maks uflaks. Den har ramlet ned fra en fjellhylle og blitt sittende fast mellom fjellet og treet.

– Det så ut som om brystkassen har blitt trykket inn og det var blod ved mulen på pinnoksen – så vi håper at døden inntraff raskt. Ellers har dette vært veldig plagsomt, sier Kling til svenskjakt.se

Blitt jaget

Andreas Kling hadde ikke mer enn sluppet løs hunden og startet jakten, da elghunden hans oppdaget den stakkars elgen.

Jegeren tror at den lille oksen har blitt jaget ut mot klippekanten av en annen okse under brunsten. Han tror ikke at pinnoksen har beitet på fjellet, snublet og falt på utsiden.

– Der er det bare granskog uten noen elgmat å snakke om. Det var heller ikke noe løv som han kunne strekke seg etter og deretter ramle ned, sier elgjegeren til svenskjakt.se

Han tror elgen har hengt en ukes tid før den ble oppdaget.

Henger der fortsatt

Frida Karlsson har tatt bildene av den høyst uheldige oksen.

– Jeg tilhører nabojaktlaget, men ble nysgjerrig og gikk inn for å se på elgen, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

KILT FAST: Frida Karlsson, som tok bildet, tror elgen har dødd raskt etter fallet - blant annet fordi brystkassen var klemt inn.

KILT FAST: Frida Karlsson, som tok bildet, tror elgen har dødd raskt etter fallet - blant annet fordi brystkassen var klemt inn. Foto:

– Selv tror jeg også at elgen døde raskt. Det er lite skrapemerker på fjellet og treet, sier hun.

– Er elgen tatt ned nå?

– Nei, den henger nok der fortsatt. Skal elgen fjernes, må treet i så fall bli felt, sier Karlsson.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken