Svein Erik er en legende innen musikklivet i Askim – rørt til tårer av pris og heder

Stolt og glad: Svein Erik Lunde (64) ble hedret med kulturærespris fra Askim kommune og enorm applaus fra publikum for sin innsats i kulturlivet i Askim gjennom 40 år.

Stolt og glad: Svein Erik Lunde (64) ble hedret med kulturærespris fra Askim kommune og enorm applaus fra publikum for sin innsats i kulturlivet i Askim gjennom 40 år.

Artikkelen er over 1 år gammel

Svein Erik Lunde (64) har fått historiens første kulturærespris av ordfører Thor Hals.

DEL

ASKIM: – Jeg ikke funnet at Askim noen gang har delt ut en kulturærespris, så jeg er privilegert som kan lage denne nye prisen, sa ordfører Thor Hals da han lørdag under Kulturhusdagen hedret mannen som har satt sitt preg på musikklivet og kulturlivet i Askim gjennom 40 år.

Svein Erik Lundes musikalske karriere startet i Svaret i Normisjon som tenåring og opp gjennom årene har det blitt mange band, sanggrupper og musikalske oppsetninger fra hans side. Han har studert musikk ved Universitetet i Oslo, og er fagmann til fingerspissene. Han var en av initiativtakerne til Blanda Drops som moret distriktets folk med revyer i en årrekke, og var i alle år en frontfigur. Også i Soul Circus, Gutta Voice og Vi Menn var han den selvskrevne musikalske leder og initiativtaker, og han har vært musikalsk leder for «Amazing Grace». Han var også mannen som tok initiativet til å etablere Askim Kulturforum.

Svein Erik Lunde har dirigert flere kor. Lørdag skulle han avslutte sitt engasjement med Askim Blanda kor, men han måtte kaste inn håndkleet sykdommen satte en stopper for det. Det var en stolt og rørt Svein Erik som kunne motta kommunens ærespris – et bilde, et diplom og blomster – og en stor takk fra Askim-samfunnet.

– Dette hadde jeg ikke ventet. Musikken har vært og er mitt liv, og denne dagen er litt personlig for meg, jeg går ut av det offentlige musikklivet. Jeg hadde håpet å kunne få dirigert koret en siste gang, men sykdommen satte en stopper for det. Men jeg er stolt av koret og deres prestasjoner. Jeg er utrolig stolt og glad for prisen og for at folk har satt pris på det jeg har gjort, sier Svein Erik Lunde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken