I Smaalenenes Avis lørdag 1. september står det å lese under leserbrev: «Sp vender ryggen til vest». Da det ikke er signatur under artikkelen, regner jeg med at det er redaktøren selv, Jarle Bentzen, som skriver. Han peker på at det er splittelse mellom vest og øst i kommunen og at, sitat: «spesielt i Askim er skuffelsen stor etter 4 år med Sp-styre. Blant menigmann går praten om at Indre Østfolds hovedsete er glemt og ofret for å tilfredsstille ytterkantene i øst.» sitat slutt.

Du verden! Skal man først snakke om øst og vest i kommunen, tør jeg minne om at det er blant annet trøgstinger som har måttet ta opp ekstra av lommeboka for å bidra til at Askim får oppjustert sitt vann- og kloakksystem, noe av det Thor Hals sørget for å la ligge på vent til det ble en storkommune. Askim gikk inn i storkommunen med gjeld på rundt 1 milliard kroner.

Spekulativt? Jeg mener ja!

Bentzen sutrer også over manglende satsing på skolene i Askim. Da tør jeg minne om at det finnes skoler også i de andre gamle kommunene. Det er ikke mer enn et år siden det var forslag fra Askims tidligere ordfører blant annet at barneskolene på Havnås, Slitu og Hærland burde legges ned for å ruste opp i Askim!

Disse skolene er jo bærebjelken i disse lokalsamfunnene!

Så et lite sukk til Else Berit Baccouche som er økonom og samfunnsviter. Du jamrer over deltagelsen i valget i Indre Østfold. Det kan jeg være enig med deg i, at det er trist da ikke flere går til valgurnene! Men, et lite tips til neste valg, gjør som de friske Sp-ungdommene i gamle Trøgstad gjorde i forkant.

Ole Sofus Haakaas, 20 år fra Båstad, er leder for Senterungdommen. Med han i spissen jobbet disse friske ungdommene i forkant av valget for å erstatte gammelt listefyll med friske yngre kandidater. Han fortalte selv, sitat: «Det er en generell problemstilling i flere partier at det er for mange eldre på listene i stedet for ungt blod, folk som taler de unges sak. Indre Østfold Senterungdom er en meget aktiv ungdomsorganisasjon som har sitt utspring i Senterungdommen i Trøgstad.» sitat slutt.

Hilsen stolt og verdikonservativ gammal kæll fra Trøgstad

Les også

Noen sier det er skuffende, men jeg sier det er farlig

Les også

Senterpartiet vender ryggen til vest