Kirsti (64) lot seg ikke stoppe av sykdommen - klinte til med fire norske rekorder

NORGES BESTE: Kirsti Løken (64) satte fire norske rekorder av fire mulige i sin vektklasse og ble norgesmester i styrkeløft – syv år etter at hun fikk konstatert beinskjørhet. – Jeg er kjempefornøyd over både løftingen og det at jeg ikke lot meg være syk, sier Askim-kvinnen glad.

NORGES BESTE: Kirsti Løken (64) satte fire norske rekorder av fire mulige i sin vektklasse og ble norgesmester i styrkeløft – syv år etter at hun fikk konstatert beinskjørhet. – Jeg er kjempefornøyd over både løftingen og det at jeg ikke lot meg være syk, sier Askim-kvinnen glad. Foto:

Av

For syv år siden fikk Kirsti Løken (64) konstatert beinskjørhet. Lørdag satte hun fire norske rekorder og ble norgesmester i styrkeløft.

DEL

Det presterte den blide og utadvendte Askim-kvinnen på hjemmebane i Askimhallen da klubben hennes, Askim styrkeløftklubb, arrangerte nok et norgesmesterskap i den kraftidretten. NM-gull ble det også på klubbvenninnene hennes, Inger Hedvig Bryn og Anita Stavik. Sistnevnte er også leder i den lokale styrkeløftklubben.

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd på alle mulige måter. Mest av alt fordi jeg tok grep og trente meg opp i stedet for å akseptere at jeg var syk. Dernest fordi jeg fikk løfte NM på hjemmebane og endelig fordi det gikk så bra. NM-gull og fire norske rekorder var helt herlig å oppleve, forteller Kirsti Løken. NM-tittelen sikret hun seg i veteranklassen -63 kilo for kvinner 60–69 år.

De nye rekordene til Kirsti lyder på 107,5 kilo i knebøy, 52,5 kilo i benkpress, 130 kilo i markløft og 290 kilo sammenlagt.

NORSK REKORD OG MESTER: Anita Stavik (53) satte norsk rekord i benkda hun vant NM-gull.

NORSK REKORD OG MESTER: Anita Stavik (53) satte norsk rekord i benkda hun vant NM-gull.

Fikk lysten tilbake

Moro var det også at Inger Hedvig Bryn (46) var tilbake. Hun herjet på toppen av resultatlistene i mange år, men så ble hun borte.

– Jeg var rett og slett lei og måtte ha en pause, uten at jeg slapp taket i miljøet i Askim, sier den Spydeberg-fødte, men Askim-bosatte kvinnen.

Når NM for veteranen skulle foregå på hjemmebane, skjedde det noe med motivasjonen.

– Jeg fikk tilbake lysten og har trent brukbart en periode. Foreløpig er jeg ikke god nok til å slå mine egne rekorder, men jeg jakter den gode følelsen – og den merket jeg litt av nå i Askimhallen, forteller sympatiske Inger Hedvig, som ble norgesmester i -63 kilo 40–49 år med resultater et stykke bak det hun har prestert på sitt beste.

FORNØYD I COMEBACK: Inger Hedvig Bryn (46) var fornøyd over NM-gullet i comebacket.

FORNØYD I COMEBACK: Inger Hedvig Bryn (46) var fornøyd over NM-gullet i comebacket.

– Utrolig gøy

– Det er bare så herlig å få være med på et norgesmesterskap på hjemmebane, forteller klubbleder Anita Stavik, som selv deltok og ble mester i -63 kilo 50–59 år.

– Jeg er ikke fornøyd med det jeg presterte denne gang, selv om det ble en norsk rekord i benkpress. Men jeg vet at det er vanskelig å løfte optimalt når man samtidig er med og arrangerer selv. Norgesmester ble hun altså likevel.

Ingen av de tre Askim-løfterne hadde særlig konkurranse selv om det var et NM.

– Det blir litt for mange klasser til at man klarer å skape den store dramatikken, sier Askim styrkeløftklubbs Per Øyvind Fjeld i en kommentar om et NM som samlet totalt 63 deltakere fordelt på over 30 klasser.

GULLTRIO: Kirsti Løken (f.v.), Inger Hedvig Bryn og Anita Stavik tok alle NM-gull på hjemmebane i Askimhallen lørdag.

GULLTRIO: Kirsti Løken (f.v.), Inger Hedvig Bryn og Anita Stavik tok alle NM-gull på hjemmebane i Askimhallen lørdag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags