Mysen: Alle som er interessert i søm, strikking, design eller bedriftsetablering bør sette av neste torsdag. Da kommer design- og strikkeduoen Arne Nermoen og Carlos Zachrison til kulturtorget. De står blant annet bak åtte strikkebøker oversatt til 18 språk, og de er svært populære i Japan. Tre damer fra Indre Østfold husflidslag, Elisabeth Spydevold, Greta Bjørnstad og Monica Try er enstemmig begeistret:

– Det er et kjempemorsomt og inspirerende foredrag.

– Hvordan kom dere i kontakt med designduoen?

– Vi reiste til et foredrag med dem i Fredrikstad. Det var så morsomt, og de hadde så god formidlingsevne på alt de drev med, at vi fikk lyst til å invitere dem hit. Vi tenkte først på strikkekinofestivalen i september, men da kunne de ikke, da skal de til Japan. Men nå i vår var de ledige.

LES OGSÅ: Fikk ny idé etter å ha sett Trøgstad-kofta – nå får bygda eget mønster

– Hvem er med på arrangementet?

– Indre Østfold husflidslag står som arrangør, i tillegg kommer Nordli til å stille ut strikkebøkene og Korterud designduoens garn. De har laget et eget sokkegarn i farger som får fram et spesielt mønster etter hvert som man strikker.

– Nå til helga skal dere presentere dere på Vårdagene på Høytorp fort. Hva vil dere vise fram der?

– Der viser vi fram alt vi driver med, det er ikke bare dameaktiviteter. Det er også karveskurd, knivmaking og treskjæring. Gruppen fra Ung Husflid vil vise fram knipling, lappesøm og klessøm. Vi ønsker oss gjerne nye medlemmer. Det er viktig å føre husflidsarven videre, og å formidle gleden ved å lage noe selv, noe som betyr noe for en.

– Og til høsten blir det ny strikkekinofestival?

– Ja, da blir det strikking og film. I tillegg kommer Kristin Wiola Ødegård og presenterer sin bok Wiolastrikk.

LES OGSÅ: Noen kommuner har kofter, men her har de egen genser