Flystreiken: Dette kan bli en god nyhet for passasjerene

Artikkelen er over 1 år gammel

Partene i SAS-streiken skal møtes til mekling hos Riksmekleren 1. mai klokken 11.00.

DEL

NTB: Det bekrefter riksmekler Mats Wilhelm Ruland overfor NTB.

– Jeg kan bekrefte at partene skal ha samtaler hos Riksmekleren, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland til NTB.

Over 300.000 passasjerer er rammet

Da NHO Luftfart og pilotene i Norsk Flygerforbund og Parat møttes til mekling før helgen endte det med brudd, noe som førte SAS ut i den omfattende streiken som fortsatt pågår. Totalt er 3.306 avganger innstilt og 326.917 passasjerer rammet av streiken, som både gjelder piloter i Norge, Sverige og Danmark.

Ruland sier at det er de samme temaene som ble brakt inn i meklingen sist, som skal diskuteres onsdag. Det betyr blant annet arbeidstid, turnus og lønn.

– Vi skal forsøke å finne en løsning på konflikten. Jeg har alltid tro på en løsning, men det er krevende, sier han.

Partene skal etter planen møte hos Riksmekleren klokka 11.

Konstruktiv fase

Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen sier til VG at han mener de nå er inne i en konstruktiv fase i meklingen.

- Jeg håper vi kan komme i mål, og at meklingen kan gi oss et positivt og godt resultat, og med det få flyene opp i luften igjen. Men først skal det jo mekles.

Taper millioner

Streiken i SAS har så langt ført til at totalt 3.306 avganger blitt innstilt og nærmere 330.000 passasjerer blitt rammet. Hver dag taper selskapet mellom 50 og 100 millioner kroner på streiken, ifølge anslag fra forskjellige meglerhus.

Et av hovedkravene til pilotene er en mer forutsigbar arbeidstid. I dag får flere piloter kjennskap til turnusen sin først 14 dager i forveien. I tillegg har pilotenes lønn har stått stille siden 2012, ifølge leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening.

Artikkeltags