Stortingsrepresentantene Freddy André Øvstegård og Mona Fagerås har fått skattekrav av Skatteetaten, skriver SV i en epost til Aftenposten.

Fra før har SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fått varsel.

– Alle disse tre tok selv kontakt med Skatteetaten da de første pendlerboligsakene ble kjent høsten 2021 og det ble klart at Stortinget kunne ha feiltolket regelverket, sier kommunikasjonssjef Siri Giørtz i SV til avisa tirsdag formiddag.

Ifølge Aftenposten vil ikke SV ikke si noe om størrelsen på kravene.

28 politikere

Skatteetaten har sendt varsel om ekstra skattekrav til 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere som har hatt pendlerboliger uten å betale det de skal i skatt.

Fra før har også justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), tidligere stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) fått varsel fra Skatteetaten.

Skatteetaten mener at 45 politikere fra Stortinget og regjeringsapparatet må betale ekstra skatt. Bakgrunnen er at de har mottatt skattefri, gratis pendlerbolig av fellesskapet på urettmessig grunnlag, ifølge skattemyndighetene.

Totalt skulle politikerne skattet av verdier for 9,6 millioner kroner. For enkelte dreier det seg om verdier for over én million kroner som ikke er beskattet riktig, ifølge Skatteetaten.

Hittil har bare et fåtall bekreftet at de er blant dem som har fått brev om skattesmell.

Freddy og SV vil ikke svare på skattesmell på pendlerboligen

Stortinget vedtok millionlønn

Sarpsborg kan få etterlengtet togtilbud