Sten vil ha med seg folk på en real utfordring: – Her skal mannen i gata få prøvd seg

Sten Ihlebakke vil nå spre sin kjærlighet for friluftsliv til "mannen i gata". Det gjør han ved å invitere til en 14-dagers ekspidisjon.

Sten Ihlebakke vil nå spre sin kjærlighet for friluftsliv til "mannen i gata". Det gjør han ved å invitere til en 14-dagers ekspidisjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sten Ihlebakke vil ha med seg mannen i gata på tur i kajakk fra Lindesnes til Sponvika.

DEL

Sten Ihlebakke var i fjor ute på en 120 dager lang ekspedisjon i kajakk. Han ønsker å formidle gleden og kunnskap ved å være i naturen. Derfor arrangerer han en tur i sommer, som vil gi folk en opplevelse de sent vil glemme.

– Du kan reise til Miami i 14 dager og oppleve luksus, men den turen blir ganske lik som 14 dager i St. Tropez eller på Mallorca. Jeg kan garantere at den turen vi har lagt opp til her er noe man sent vil glemme, sier Ihlebakke.

– Er dette noe alle kan være med på?

– Ja, i utgangspunktet kan alle det. Men man må kjenne seg selv. Vi blir maks 14 dager ute på tur i forhold mange ikke er vant med. Det kan bli både kaldt og vått. Er man i normal form, med en normal helse er turen lagt opp slik at alle kan fullføre, smiler Ihlebakke.

– Hvordan er det med overnatting på turen?

– Vi er overlatt til naturkreftene. Vi skal sove i telt og vi skal prøve forskjellig typer fiske. Det kan hende man blir mer sulten enn hva man er vant med. Det kan hende man sover dårlig de første nettene i telt, men alt dette venner man seg til. Da blir det å få ei grillpølse eller en overnatting i en hytte det beste i verden, sier Ihlebakke.

– Da jeg kom tilbake til senga mi etter turen på 120 dager fikk jeg ikke sove. Etter to netter med lite søvn ga jeg opp. Jeg pakket med meg teltet og reiste ut i Trømborgfjella, ler han.

(Saken fortsetter under bildet)

Sten Ihlebakke sitter klar på Smaalenenes Hotell før han skal ha et informasjonsmøte om ekspidisjonen han planlegger.

Sten Ihlebakke sitter klar på Smaalenenes Hotell før han skal ha et informasjonsmøte om ekspidisjonen han planlegger. Foto:

– ... og toalettfasilitetene?

– Hehe, det spør alle meg om! Når du sitter i en havkajakk langt fra land kan det ofte bli vanskelig. Glidelåsen er plassert nederst på tørrdrakta, så det er litt lettere for oss gutter. Det fins utstyr for jenter vet jeg, men det er jeg ikke noen ekspert på, sier han med en latter.

– På denne turen vil vi legge til rette for at man skal kunne komme seg i land for å gjøre sitt fornødne, men det kan nok hende at man må bak ett tre eller inn i en busk, av og til blir det et porselensklosett, men det er ikke hverdagen, sier han med et smil.

– Hvorfor vil du ta med flere uerfarne på en slik tur?

– Folk finner sjelden tid til å utfordre seg selv, det vil jeg gjøre noe med. Veldig mange får en aha-opplevelse av å være i naturen på denne måten. Det er en veldig kontrollerbar risiko å være med på en slik tur. Det kan bli litt sjø, men jeg kjenner forholdene så godt at, dersom vi værer at det kan bli ille, går vi i land eller tar en dag uten seiling. Folk skal få kjenne på hvordan det er å utfordre seg i naturen. De skal få oppleve verdens vakreste kystlinje fra kajakken. Vi skal drite i klokka, følge sola og leve på naturens premisser, det elsker jeg og det vil jeg dele med andre, sier han.

Flere har meldt sin interesse for å være med på turen. Ihlebakke forteller at de har satt en grense på maks åtte turdeltakere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken