De er den eneste kommunen som ikke har råd til å satse på turisme i IØ

Har ikke råd: Sigmund Lereim (Sp) måtte innse at Spydeberg ikke har råd til å delta i reiselivssamarbeidet. Arkivfoto

Har ikke råd: Sigmund Lereim (Sp) måtte innse at Spydeberg ikke har råd til å delta i reiselivssamarbeidet. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Skuffet måtte Sigmund Lereim (Sp) innse at kommunen ikke har råd til å delta i Visit Indre Østfold.

DEL

SPYDEBERG: I fjor ble Indre Østfold Utvikling IKS oppløst. Dermed deltar ikke kommunen i reiselivssamarbeidet Visit Indre Østfold. Bortsett fra Aremark, som vil samarbeide med Halden, er Spydeberg den eneste kommunen som ikke er med i år. Det har Sp-politiker Sigmund Lereim vært svært kritisk til. Han har vist til kompetansen vertskommunen Marker og Visit Indre Østfold har – og har beklaget at Spydeberg ikke har takket ja til å være med ut 2017.

Les også: – Ørje er stedet - utnytt kunnskapen og erfaringen der, mener pensjonert byutvikler

Skuffet Lereim

Spydeberg har fått en henvendelse fra Marker om 80.000 kroner i bidrag til fortsatt drift i år. Torsdag kveld behandlet kommunestyret saken. Med tungt hjerte måtte Lereim stemme nei. For rådmannen hadde tidligere i møtet fortalt at kommunen går mot et negativt driftsresultat på minst 1,7 millioner kroner i år. Kommunen må innføre kraftige sparetiltak.

God anledning til å spare

Monika Lindås (KrF) mente likevel at 80.000 kroner ikke gjør så mye fra eller til. Forslaget fikk kun tre stemmer og falt. For som Lisbeth Skjeldrum (H) påpekte; her har vi en anledning til å spare penger. Politikerne støtter seg også på at det finnes mange, gode nettløsninger for å markedsføre reiseliv og turisme i egen kommune.

Les også: Ingen penger – ingen positiv omtale av reiselivet

Artikkeltags