Tilbyr unge gratis påsketerapi – håper gutter også kommer

Yvonne Haugen Ihle åpnet praksis som gestaltterapeut i hjemmet i 2013. I fjor flyttet hun kontoret til Lysetungården i Spydeberg.

Yvonne Haugen Ihle åpnet praksis som gestaltterapeut i hjemmet i 2013. I fjor flyttet hun kontoret til Lysetungården i Spydeberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Yvonne Haugen Ihle (48) åpner døren for elever som trenger noen å snakke med.

DEL

SPYDEBERG: Mandag 26. mars starter påskeferien. Gestaltterapeut Yvonne Haugen Ihle fant ut at da ville hun tilby elever på videregående gratis samtaletimer.

– Hva gjør en gestaltterapeut?

– Jeg ser hele mennesket og tilbyr individuell terapi til både unge og voksne – i tillegg til parterapi.

– Har du full avtalebok?

– Jeg har plass til flere. Klientene kommer fra hele fylket, Oslo og Bærum.

– Hva sliter folk flest mest med?

– Hverdagslige problemer som blant annet stress, utbrenthet, sykdom, konflikter på jobb og privat, sorg, problemer i parforhold og etter samlivsbrudd – i tillegg til søvnvansker.

– Hvorfor tilbyr du gratis terapi til unge?

– Jeg har selv barn i den alderen og hører om mange som sliter. Ikke alle har voksne å prate med. Samtidig kan det også være lettere å prate med en utenforstående. Mange unge sliter med stress, søvnproblemer og karakterjag. Jeg har lenge tenkt jeg skulle tilby unge gratis terapi. Blir påsketilbudet populært, skal jeg gi samme tilbud en dag når sommerferien starter.

Yvonne Haugen Ihle skal sette ut flere stoler på venterommet. Der plasserer hun også et påskeegg som de unge kan kose seg med mens de venter.

Yvonne Haugen Ihle skal sette ut flere stoler på venterommet. Der plasserer hun også et påskeegg som de unge kan kose seg med mens de venter. Foto:

– Hvilken aldersgruppe er tilbudet rettet mot?

– Elever på videregående skole over 16 år. For da trenger de ikke foreldrenes samtykke. Jeg kan også ta imot yngre klienter til andre tider, men da må de ha samtykke fra foresatte.

Les også: Elever setter i gang kampanje i kampen mot beinhardt press

– Hvor lenge varer en terapitime?

– Normalt en time. Men på mandag kan nok en halv time være nok for mange.

– Er det timebestilling?

– Unge kan komme til venteværelset mitt i Lysetungården fire timer midt på dagen for å skrive seg på en timeliste. Blir det svært mange, kan jeg gi timer utover ettermiddagen, kvelden og muligens også på tirsdag.

– Tror du noen synes det er flaut å sitte på venteværelset – slik at andre kan se at de venter på time hos deg?

– Noen synes sikkert det. Men alle mennesker har sine problemer som det kan være greit å snakke med andre om. På venteværelset setter jeg et påskeegg fylt med godter som de kan kose seg med.

– Tror du det kommer flest jenter?

– Blant mine klienter er det flest damer. Samtidig ser jeg at stadig flere menn og par tar kontakt. Nå håper jeg mange unge møter opp på mandag. For de trenger å bli sett og hørt. Jeg håper også gutter benytter tilbudet.

– Er du innfødt spydeberging?

– Jeg er opprinnelig fra Oslo, men bodde på Tomter i mange år. Nå har jeg bodd i Spydeberg i 20 år.

Les også: Helsesøster Lise Mette gir råd til deprimerte elever

Artikkeltags