«Hei Spydeberg! Ifølge Speedtest fra Ookla har vi det raskeste mobilnettet i Østfold! Det betyr at du raskt og smidig kan få svar på absolutt alt – når du virkelig trenger det». Slik skrøt Telenor av sin egen dekning i Indre Østfold-kommunen på sin egen Facebook-side.

Det tok ikke lang tid før denne påstanden møtte motbør hos bygdas innbyggere.

«Tja, hva skal man si til dette bor i Spydeberg jeg. Rask og smidig står det. Mobilsamtalen bør i alle fall foretas ute, da er det størst sjanse for at man ikke blir brutt. Internett hva er det?», skrive en som omtaler seg en oppgitt bruker

«Det er ikke til å stikke under stol at dekningen utendørs alltid vil være bedre enn dekningen innendørs da byggematerialer i seg selv blokkerer en del signaler, men de aller fleste steder i Spydeberg skal innendørsdekningen også være ganske bra egentlig», svarer Telenor, og anbefaler tale over WiFi som en alternativ løsning.

«Nå skriver jeg at det er størst sjanse for ikke å bli brutt utendørs, men det er jo bare spesielle plasser og når bredbåndet fungerer når det har lyst. Jeg har måttet kjøpe et mobilt bredbånd for i hele tatt å kunne jobbe hjemmefra. Jeg er lei, kontrer den oppgitte brukeren.

Flere andre spydeberginger har hevet seg på i tråden, og påpeker området mer dårlig dekning i Spydeberg. Blant annet påpeker man at en del områder utenfor selve sentrum har meget variabel dekning. Området rundt Holli er blant dem som trekkes fram.

Andre brukere etterlyser en skikkelig utbygging av bredbånd i kommunen.