SPYDEBERG: Når man drikke alkohol blir man fort dehydrert, spesielt i denne varmen, Norsk Folkehjelp vil sørge for at ingen får heteslag under rocke-festivalen i Spydeberg.

– Vi syns vi har fått en fin plassering her i år, og alle som går forbi får tilbud om et glass vann. Dessverre er det mange som avslår fordi de mener vann på fest er for pyser, forteller Hildegun Holmen i Norsk Folkehjelp.

Unngå heteslag

Norsk Folkehjelp kommer med en klar oppfordring til alle festivaldeltakerne i helgen:

– Sørg for å få i deg nok vann, oppfordrer de.

– Det er helt greit å drikke alkohol, men prøv å få i deg litt vann innimellom også. Når man drikker alkohol svetter man mer, derfor er det viktig å få i seg litt vann også, forklarer Hildegun Holmen.

Bildeserie

Disse var på familiefestivalen – ser du noen du kjenner?

 

De er i beredskap for å hjelpe til med det meste og er godt forberedt på varmen.

– Vi har isposer liggende klare. Om noen skulle få heteslag legger vi isposer ved nakken, lysken og anklene på vedkommende for å kjøle dem ned, opplyser Holmen.

LES OGSÅ: - Campen er halve festivalopplevelsen

I tillegg har de vannslanger liggende klare på flere steder på festivalområdet.

– Vi er spente på kvelden i kveld. Det er kjempevarmt ute og det blir nok enda mer folk i dag enn i går. Blir det for varmt i den store folkemengden foran storscenen, kommer vi til å benytte oss av hageslangene og spyle på folk om det blir nødvendig for å kjøle dem ned, sier Hildegun Holmen.

De råder også festivalfolket til å ha på seg lette klær og minner dem på å lufte føttene.

Foreløpig er det ikke meldt om noen som har fått heteslag eller konsekvenser av varmen kombinert med alkohol på årets rockefestival.

LES OGSÅ: Fant en fin kikkeplass utenfor festivalområdet: – Vi koser oss her

Vannstasjon

Børre Olsen, en av arrangørene av Rocken opplyser om at det også er satt opp en vannkran til høyre for storscenen med drikkevann som folk kan forsyne seg av.

– Det blir også delt ut vann foran ved scenen, sier Børre Olsen.

Hjelper til med det meste

Folkehjelpen kan bistå med det meste, og er tilgjengelig for dem som trenger det.

– Vi er her for alle som trenger det. Om noen føler seg alene og bare trenger noen å snakke med så er vi her og vi bryr oss.

Bildeserie

Den første rockekvelden er over - her er bildene

 

– Hva får dere mest spørsmål om?

– Nei, det er ikke stort. Det er en del som spør om vi kan passe på ølen deres mens de er på do, og det gjør vi med glede. Men vi opplyser om at om det oppstår situasjoner vi må bistå i så går vi fra ølen, sier Holmen.

– Det er viktig a man ikke setter fra seg ølen hvor som helst, for noen kan ha puttet noe oppi den før du kommer tilbake, legger hun til.

Bildeserie

Rockefestivalen er i gang for fullt – se hvem som koser seg der