Vil fylle småbyen med hus i år også – damene kommer med en oppfordring

Camilla Bjørklund (23)  (f.v.) representerer Småbyen Spydeberg, Bodil Flobakk (62) og Siv Nordberg (43) jobber i frivilligsentralen  mens May Gander (69)  er leder i SOS Barnebyer i Østfold. De inviterer bakeglade i Spydeberg til å lage et bidrag til pepperkakebyen.

Camilla Bjørklund (23) (f.v.) representerer Småbyen Spydeberg, Bodil Flobakk (62) og Siv Nordberg (43) jobber i frivilligsentralen mens May Gander (69) er leder i SOS Barnebyer i Østfold. De inviterer bakeglade i Spydeberg til å lage et bidrag til pepperkakebyen. Foto:

I fjor var det mellom 30 og 40 hus i Småbyen pepperkakeby i Spydeberg. I år håper arrangørene på enda flere.

DEL

SPYDEBERG: I et rom i andre etasje på Tebo-senteret skal det i år lukte pepperkaker lang vei. For fjorårets suksess med pepperkakehus, figurer og alt annet som kan lages av deig, videreføres i år også.

Diplom og premie

Det er Spydeberg frivilligsentral, SOS Barnebyer og Småbyen Spydeberg som inviterer skoler, barnehager og andre til å levere sine produkter. Alle som bidar, får et diplom og en liten premie når de henter sine kunstverk etter julegateåpningen 23. november.

– I fjor fikk vi inn mange, flotte hus og figurer, forteller Bodil Flobakk, daglig leder i Spydeberg frivilligsentral. Hun nevner blant annet Vollene barnehage med lavvo, kunstferdig gjenskapt i peppekakeform.

(Saken fortsetter under bildet)

Slik så det ut i andre etasje på Tebosenteret i fjor. Nå blir det ny peppekakeby.

Slik så det ut i andre etasje på Tebosenteret i fjor. Nå blir det ny peppekakeby. Foto:

Les også: Åpner pepperkakeby for aller første gang: – Vi må gjøre noe morsomt

Tverrfaglig prosjekt

Flobakk legger til at elevene hadde pepperkakeprosjektet i både mattetimer, mat og helse samt kunst- og håndverk.

Dersom du har lyst til å bidra til en stor og flott pepperkakeby, må ditt bidrag leveres på ettermiddagen onsdag 20, torsdag 21. eller fredag 22. november, sier May Gander fra SOS Barnebyer.

Les også: Ole Johnny soner dom på 17 år – har laget et meget spesielt pepperkakehus

Ferdig til julegateåpningen

Årsaken er at det er julegateåpning lørdag 23. november. Da må Småbyen pepperkakeby være ferdig bakt, pyntet, levert og stilt opp i lokalet i andre etasje på Tebo-senteret. For folk som deltar på julegateåpningen, skal kunne gå inn og se seg rundt i en fiks ferdig pepperkake-småby.

Artikkeltags