Skal servere oppimot 100 tv- og pressefolk under VM i orientering

GLEDER SEG: Daglig leder Marit Gullberg og kokk Roy Yard skal sørge for at VIP-deltakerne blir mette og fornøyde under O-VM i august.

GLEDER SEG: Daglig leder Marit Gullberg og kokk Roy Yard skal sørge for at VIP-deltakerne blir mette og fornøyde under O-VM i august. Foto:

Daglig leder Marit Gullberg og kokk Roy Yard hos Mørk Kafé gleder seg til å stå for matserveringen under VM i orientering, men har også flere andre arrangementer på lur.

DEL

SPYDEBERG: Mørk golfbane blir hovedarena når VM i orientering går av stabelen i august. Mørk kafé skal sørge for mat og drikke.

– Vi skal servere VIP-deltakerne. Det vi si tv-selskaper og journalister fra mange forskjellige land. Det kommer 35 VIP-deltakere bare fra Tsjekkia. Vi får også besøk av NRK og engelske mediefolk, sier Marit Gullberg.

– Det blir veldig spennende. Planen er servere buffé, smiler hun.

I tillegg vil kafeen være åpen for ordinært publikum.

Har åpnet for sesongen

Når verdens beste orienteringsløpere inntar Østfold for å løpe VM i orientering, vil NRK sende direkte finalene 14., 16. og 17. august fra Mørk gård/Mørk golfbane i Spydeberg.

Det er ventet mye folk og stor mediedekning av arrangementet.

– Etter 17. mai skal vi legge kabalen og finne ut hva vi trenger – alt fra pappkrus til bemanning, sier Gullberg. Blant annet skal det settes opp serveringstelt på området.

LES OGSÅ: Disse internasjonale tv-kanalene vil sende direkte fra i Indre Østfold

(Saken fortsetter under bildet)

STORT LOKALE: Mørk Kafé har romslige lokaler og ønsker å arrangere buffet og musikk en gang i måneden.

STORT LOKALE: Mørk Kafé har romslige lokaler og ønsker å arrangere buffet og musikk en gang i måneden. Foto:

 

Inviterer til 17- mai-buffé

Kafeen har nå åpnet for sesongen.

– Det er det ikke alle som vet, bare golferne. Alle er velkommen hit, presiserer Gullberg og Yard.

Når barnetoget er ferdig på 17. mai, inviterer Gullberg og Yard alle til å komme og spise middag hos Mørk Kafé.

– Vi vil servere varm og kald buffé, samt dessert. Vi håper på fullt hus på 17. mai, sier Gullberg.

Roy Yard har lang erfaring som kokk, og har tidligere jobbet som kjøkkensjef hos Bymisjonen i Mysen.

– Jeg er flink til å lage mat fra mange forskjellige kulturer. Jeg legger mye fantasi i maten min, forteller Yard, og forklarer at særlig tapas er populært.

Buffet og musikk

Mørk Kafé driver også med utleie av lokalet.

– Nylig hadde vi to konfirmasjoner, og har allerede fått bestillinger til neste år. Det er gøy. I år skal vi har to konfirmasjoner til, en barnedåp og et bryllup, sier Marit Gullberg og Roy Yard.

Duoen har også lyst til å skape mer engasjement i bygda, og har planer om å arrangere buffé og musikk én gang i måneden.

– Det er ingenting for folk fra 30 år og oppover i nærheten. Vi håper det kan slå an, sier Yard.

Artikkeltags