Hvis du trener kan du hjelpe barn med kreft – Spydeberg-ungdommen forklarer hvordan

Gjennom fysisk aktivitet skal de 13 år gamle elevene Nora Nilsen (foran t.v.)og Ine Sørensen, Henrik Petersen og Teodor Ermesjø Dokken skaffe penger til et godt formål.

Gjennom fysisk aktivitet skal de 13 år gamle elevene Nora Nilsen (foran t.v.)og Ine Sørensen, Henrik Petersen og Teodor Ermesjø Dokken skaffe penger til et godt formål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Personer i alle aldre inviteres til fysisk aktivitet neste uke. Inntektene går til barnekreftforeningen.

DEL

SPYDEBERG: Fra mandag 12. til torsdag 15. februar får elevene ved Spydeberg ungdomsskole fire annerledes skoledager. For da går nemlig VISA- dagene av stabelen. Det står for Vi Ser Andre. Hvert år har skolen en VISA-uke med aktiviteter hvor elevene retter oppmerksomheten mot veldedige formål. I år har de valgt å samarbeide med Team Rynkeby. Dette er et nordisk veldedighets-sykkellag som gjennom flere år har samlet inn millioner av kroner til barnekreftforeninger i nordiske land. Team Rynkeby er kjent for at syklistene sykler til Paris for å samle penger til barnekreftsaken.

Les også: Bare én gang har ungdommene samlet inn mer penger enn i år

Inviterer alle til fysisk aktivitet

Elevene ved Spydeberg ungdomsskole bidrar ved å jobbe i bedrifter, lage og selge mat, loddsalg og produsere håndverksprodukter for salg.

– For første gang i år gjennomfører ungdommene – med hjelp fra ressurspersoner – mange fysiske aktiviteter som inkluderer bygdefolk i alle aldre, forteller Daniela Verheyleweghen. Hun er lærer i kroppsøving og en av tre ansatte ved skolen som er med i VISA-komiteen.

Både hun og elevene håper nå folk i kommunen stiller opp på aktivitetene og betaler en liten medlemsavgift som senere i uken skal overrekkes Team Rynkeby og barnekreftforeningen.

Morgenbad og senior-yoga

Fra mandag til torsdag er bassenget åpent på morgenen. De som ønsker et morgenbad, er da velkommen til en våt start på dagen – eller et oppfriskende ettermiddagsbad de tre første dagene denne uken.

– Vi får også gratis hjelp av en yogainstruktør når elevene inviterer til yogatimer, forteller Verheyleweghen.

I tillegg blir det tur med Tjukkas-gruppa, refleksvandring for barn og rulle-party for syklister. Der oppfordres deltakerne til å ta med egen rulle og sykkel til en god treningsøkt med musikk på storskjerm i allrommet.

Hest i skolegården

På det rikholdige treningsprogrammet står også hesten Gustav som går runde på runde i skolegården med barn som vil ri. I tillegg kan nevnes timeløp hvor deltakerne kan løpe så mange runder i kupert terreng de klarer på en time. Det blir mesterskap i fotballtriksing og sponsorløp hvor elevene løper runder som de får betalt for av sponsorer.

Musikk og konsert

Onsdag kveld blir det konsert med bandet Lucky Bastards som spiller opp til litt hverdagsmoro. Samme kveld har elevene LAN-party på skolen. I tillegg sørger elever for taffelmusikk i lunsjen på skolen denne dagen.

– Hver dag lager elevene mat de selger fra skolens kantine. Torsdag avsluttes VISA-uken med forestillinger på kvelden hvor pengene elevene har samlet inn, blir overlevert til Team Rynkeby og barnekreftforeningen, legger gymlæreren til.

– Må folk melde seg på aktivitetene?

– Til noen kan det være lurt. Ellers er det bare å møte opp, betale medlemsavgift, kjøpe kaffe, kaker, suppe og annen mat av elevene. Inntektene går til et godt formål, understreker Daniela Verheyleweghen.

Les også: I 40 år plantet avgangselevene trær – nå har man begynt å hugge dem ned

Artikkeltags