Engasjerte miljøagenter samlet inn over 20 fulle sekker med søppel

MILJØAGENTER: 55 miljøagenter deltok på aksjonen, og samlet inn over 20 fulle poser med søppel.

MILJØAGENTER: 55 miljøagenter deltok på aksjonen, og samlet inn over 20 fulle poser med søppel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fant flasker, bokser, isopor, matemballasje og plast av ymse slag.

DEL

SPYDEBERG: Lørdag arrangerte Miljøagentene i Spydeberg en veldig vellykket søppelryddingsaksjon. Barna ble delt inn i roder, og dekket store deler av boligområdene i Spydeberg, så vel som gang- og sykkelveien langs hovedveien.

– Vi samlet inn i overkant av 20 fulle, store sekker med søppel, forteller Tina R. Våje, leder for Miljøagentene i Spydeberg.

Flere enn i fjor

Hele 55 registrerte søppelplukkere deltok i aksjonen.

– Dette er enda bedre enn i fjor, til tross for et litt gråere vær. Noen av dem som var med var miljøagenter fra før, andre hadde hørt om opplegget på foredragene Miljøagentene hadde for 1–5. trinn-elever i Spydeberg. Noen fikk også nyss om det via Facebook, plakater på butikken eller på biblioteket, sier Våje. I tillegg fikk Spydeberg-agentene hjelp fra miljøagenter fra Askim.

(Saken fortsetter under bildet)

ENGASJERTE: Miljøagentene er barnas miljøvernaksjon.

ENGASJERTE: Miljøagentene er barnas miljøvernaksjon. Foto:

 

Mye søppel under snøen

Voksenkontakt Per Ivar Våje forklarer at mye søppel har dukket frem etter snøsmeltingen, særlig langs hovedveien.

– Folk slenger søppel ut av vinduet når de kjører forbi. Ellers er det ikke så mye i byggefeltene. Folk passer på å ikke forsøple rundt der de bor. Generelt fant vi mange flasker, bokser og plast av ymse slag, særlig mye plastposer og matemballasje. Utenfor et bygningsanlegg lå det isopor spredd i småbiter som det var håpløst å plukke opp, sier Per Ivar Våje.

Miljøvernorganisasjon

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Organisasjonen jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden.

– Organisasjonen øker stadig med 20 prosent i året i lokallagene. Det er imponerende hva organisasjonen har fått til. Barnas meninger blir hørt, og de får utløp for sitt engasjement, understreker Per Ivar Våje.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange kom til Tebosenteret

Mange kom og ville høre mer om Miljøagentene, siden de satt godt synlig midt på Tebosenteret.

– Vi fikk god hjelp fra biblioteket, som stilte sine lokaler til disposisjon for både utstilling og foredrag. Spydeberg Bakeri sponset oss med boller, og Spydeberg kommune hjalp oss med å spre informasjon og å ta med søppelet videre, takker Tina R. Våje.

Artikkeltags