ESBJERG: I januar annonserte Ida Bjørndalen Karlsson at hun kom til å legge opp etter denne sesongen.

– Om jeg utelukkende tenker kun håndball, så kunne jeg kanskje ha tatt én sesong eller to til. Men jeg begynner å dra på årene, og i mai fyller jeg 34 år. Jeg kjenner jo at jeg har spilt topphåndball i 15 år. Bekkenet mitt er skeivt, ryggen og akillesen er vond. Det er bare småting, som jeg fint kunne ha spilt videre med. Men om ett eller to år er det ikke godt å si hvordan kroppen er. Til sommeren er jeg også ferdig utdannet sosionom. Det kunne ha vært fint å prøve seg i det sivile liv med en «vanlig» jobb, sa spydebergingen den gang.

– Har mer å gi

Men nå har ting endret seg. For to dager siden signerte hun under på en ettårskontrakt med Team Esbjerg, laget hun har spilt for de siste tre sesongene. Det stjernespekkede danske laget skuffet stort denne sesongen og kom ikke engang til sluttspillet.

LES OGSÅ: Håndballkarrieren er brått over: – Skulle gjerne hatt en bedre avslutning

– Jeg kunne jo ikke gi meg etter en så elendig sesong for laget, humrer Ida Bjørndalen Karlsson til Smaalenenes Avis, som selv avsluttet sesongen godt. Etter å ha slitt før jul, var hun blant lagets beste etter jul, uten at det hjalp resultatmessig.

Det gjør også at hun føler hun har mer å gi på banen.

– Jeg føler meg ikke helt ferdig med håndballen og har et ønske om å avslutte bedre enn jeg gjorde, smiler den meritterte spilleren, som blant annet er serie- og cupmester både i Norge og Danmark, har vunnet Champions League, tatt EM-gull og sølv med Norge, har blitt toppscorer i Danmark og kommet på årets lag.

Ble overtalt

Det er imidlertid ikke Ida Bjørndalen Karlsson som har pushet mest på for å fortsette. Det er klubben som har insistert på å ha henne med videre.

– Det har nok ikke vært så enkelt å få tak i en keivhendt bakspiller, så da var det nok lett å spørre om jeg kunne fortsette, smiler hun.

LES OGSÅ: Indre Østfolds mest meritterte håndballspiller legger opp 

Nylig ble det klart at klubbens trener og sportssjef ikke får fortsette i Team Esbjerg. Nå blir i stedet assistenttrener Jesper Jensen hovedtrener. Det ser Ida Bjørndalen Karlsson positivt på og var med på å gjøre avgjørelsen lettere.

– Jesper hadde jeg som hovedtrener i KIF Vejen, og han kom også inn som assistenttrener i Team Esbjerg etter jul. Han ga meg selvtilliten og gleden tilbake. Han trener oss knallhardt, men det liker jeg, sier 34-åringen.

Trener-skryt

Lagets nye hovedtrener er glad for å få med Ida Bjørndalen Karlsson videre.

 

– Ida bringer nødvendig stabilitet inn i laget i en fase med mange utskiftninger i spillertroppen. Hun vet hva som forventes og kan dele sin erfaring og kunnskap med de unge spillerne i troppen. Ida er også fortsatt en dyktig spiller, noe hun viste i siste halvdel av sesongen. Tross sin alder, så har hun hatt en pil oppover i sine prestasjoner. Hun innehar også stor grad av profesjonalisme som i det daglige vil vise seg for resten av troppen. Fysisk er hun selvgående. Hun er ekspert på sin egen kropp og i stand til å kjenne når hun må bremse litt for å holde på formen, skryter lagets nye trener, Jesper Jensen på lagets hjemmeside.