Bare én gang har ungdommene samlet inn mer penger enn i år

STOR SJEKK: Elevrådsforman Madeleine Mellum overrakte sjekken til Ada Sofie Austegard i Stine Sofies stiftelse.

STOR SJEKK: Elevrådsforman Madeleine Mellum overrakte sjekken til Ada Sofie Austegard i Stine Sofies stiftelse. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene ved Spydeberg ungdomsskole sto på nærmest døgnet rundt for å skaffe penger til Stine Sofies stiftelse.

DEL

SPYDEBERG:  Hvert år har elevene på ungdomsskolen en litt spesiell uke. VISA-uken står for «vi ser andre». I løpet av uka står hele skolen på hodet for å samle inn penger til et godt formål. Noen jobber ute hos bedrifter, mens andre jobber med alt mulig rundt den store forestillingen som settes opp hvert år. Sammen med forestillingen hører det også lotteri med premier elevene har laget selv.

Dette året går pengene til Stine Sofies stiftelse, som jobber med å beskytte barn mot vold og overgrep. Det er elevene selv som har valgt formålet.

Onsdag var stiftelsens grunnlegger, Ada Sofie Austegard, på plass i Spydeberg for å ta i mot pengene. Og det var ikke et lite beløp hun fikk overrakt: en sjekk på 75.000 kroner.

– Vanligvis har det ligget på rundt 50.000 kroner. Vi har ikke samlet inn så mye penger siden tsunamien i 2003, sier avdelingsleder Else Marit Nybakken.

Hun skryter av elevenes voldsomme engasjement.

– Temaet har nok vært viktig for elevene. Vi har snakket mye sammen om hvor viktig det er å snakke sammen, og at det er lov til å spørre når noen ikke har det bra. Vi har også jobbet mye med psykisk helse tidligere, sier Nybakken.

Artikkeltags