«Vi trenger at noen står fram med sine historier og gir de som utsettes for sjikanen og mobbingen et ansikt»

Sterkt bidrag: Denne kvartetten holdt en sterk appell om mobbing på Spydeberg ungdomsskole

Sterkt bidrag: Denne kvartetten holdt en sterk appell om mobbing på Spydeberg ungdomsskole

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederVi beundrer Silje Gullaksen, Carina Jøstadengen, Madeleine Melum og Ingvild Eng i elevrådet på Spydeberg ungdomsskole for den appellen de holdt om mobbing under et arrangement på skolen tidligere denne uken. Det koster å stå åpenhjertig frem som det 14-årige Silje Gullaksen gjorde da hun fortalte sin historie. En god porsjon mot skal også til.

Vi trenger at noen står fram med sine historier og gir de som utsettes for sjikanen og mobbingen et ansikt. Derfor er det viktig at vi støtter opp om de som tør. Vi snakker om det som har utviklet seg til et betydelig samfunnsproblem. Det blir fort til statistikker og tallmateriale, men det må personifiseres. Dette er noe som skjer rundt oss. I vårt eget nærmiljø og som vi alle må ta hensyn til og være oppmerksomme på.

Det er i dag veldig lett å sende sjikanerende meldinger anonymt. Vi som er voksne må følge med på hva barna gjør og skape en forståelse for hvor grensen går og hva som er tillatt så si før det kan støte eller skade den som mottar meldingen. Skolene må også bidra i prosessen med å sette grenser. Derfor er arenaer som det som ble skapt på Spydeberg ungdomsskole viktige. Skolen kan gi elevene den støtte og trygghet som skal til for at de tør og klarer å stå fram. Det er også viktig at det følges opp i etterkant. Både mot dem som står fram og andre som kanskje mer eller mindre bevisst står bak sjikanen.

Når det gjelder Spydeberg ungdomsskole så har den vært i søkelyset blant annet på grunn av en overgrepssak. Ledelsen tar tak. Det er en selvfølgelig når en så alvorlig sak dukker opp, men det er grunn for alle andre skoler å følge opp også. Dette er dessverre et svært utbredt problem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags