Spydeberg: Den eneste festivalen av sitt slag, så langt arrangørene vet, finner sted i Spydeberg sentrum på lørdag. Rundt 20 frivillige er i sving for å få alt på stell til Kula minifestival. I tillegg til Eddy Lyshaug, Børre Olsen og Kenneth Hansen, som også er mennene bak Spydeberg Rock Festival.

Kun coverlåter

– Jeg har vært frivillig på Spydeberg Rock, og da måtte jeg jo være med her også. I tillegg til at jeg har dratt med henne, ler Tina Berger og peker på venninnen Jorunn Maria Berg som lemper presenning for harde taka. Berger mener en forventning ligger over hele bygda når en festival nærmer seg.

Les også: Feirer hjerteoperasjonen med å debutere som «DJ-klaffen» foran 800 mennesker

– Når den første containeren kommer, gjerder rigges og det begynner å skje noe, da får jeg gåsehud. Hele bygda prater om det, og det gir samhold. Slik er det med Kula også, selv om det er en helt annen type festival, sier Berger. Kula har plass til 800 under tak foran scenen, har bar og matserveringstelt. Og det er en ren coverbandfestival.

Les også: Rockegutta klinker til med ny minifestival: – Lover ekte afterski-stemning med dansing på bordene

– Dette blir som en bygdefest egentlig, intimt og hvor folk kan sitte og prate. Så er det jo gjerne sånn at når sangene alle kan, kommer, da det blir fest.

Spesiallaget dansebord

På scenen står blant andre Smalltown Tommy, Jävlar på Kärlek, Kokken Tor og Monsterpop. Arrangørene er også på plass fredag formiddag, og påpeker at alt er i rute. Der er også fornøyde med forhåndssalget av billetter.

– Hittil har vi solgt over halvparten av billettene, og til en sånn type festival regner vi med at folk strømmer på og kjøper i døra, sier Børre Olsen. Han oppfordrer bøndene til å ta seg en pause i høstonna.

– Jeg vet det er spådd pent vær, og kula på himmelen skal lyse, men ta det som aftertresking!, foreslår Olsen.

De har landet etter Spydeberg Rock, og sier at målet med enda en festival, er det samme;

– Å skape samhold, liv og røre i bygda, sier Kenneth Hansen.

Eddy Lyshaug understreker at folk kan synge med på nær sagt alt som kommer fra scenen under Kula. Og i teltet foran scenen setter vi et 16 meter langt bord fra Svenneby – spesiallaget for å danse på, forteller Lyshaug.