Gå til sidens hovedinnhold

Spydeberg opp på tabelltopp, Askim i bunn – se hvordan det gikk med de andre lokale fotballagene

Artikkelen er over 1 år gammel

Spydeberg tok sin tredje strake seier i 5. divisjon, mens Askim skuffet igjen. Fredag møtes lagene.

Mandag kveld var det full runde i 5. og 6. divisjon fotball med hele fem lokale lag i aksjon. La oss begynne med den øverste divisjon hvor både Askim, Trøgstad/Båstad og Spydeberg spilte kamper.

Ny Askim-nedtur

Askim sto med to strake tap i serieåpningen. Først borte mot Råde II 3–2. Deretter tap hjemme mot Drøbak/Frogn II. Mandag kveld var nok ett andrelag motstander, nemlig Sprint/Jeløy II, hjemme på naturgresset på Askim stadion.

Men det vil seg liksom ikke for Askim om dagen. Nok en gang måtte gutta i blått og hvitt tusle av banen med tre tapte poeng. Sprint/Jeløy II vant 4–2 etter å ha ledet 4–0 til det var kvarteret igjen å spille. Da scoret Askim først med Kasper Giltvedt, så med Karl Petter Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi sliter i motgang, og da har vi heller ikke marginene på vår side, sier Askims hjelpetrener Henrik Strøm etter kampen. For spillemessig var Askim tidvis fullt på høyde og hadde flere store sjanser. Men i stedet for å score, ble de straffet i motsatt ende av Sprint.

– Man ser det på gutta. At de begynner å henge med hodet og mister troen. Og det er noe de ikke egentlig ikke behøver å gjøre. For vi spiller godt og har flere store sjanser, mener Strøm, som likevel har troen på seier borte mot Spydeberg fredag kveld.

Se høydepunkter fra kampen:

 

– Vi har bare møtt andrelag så langt, og det er aldri gunstig tidlig på sesongen. Men vi må restarte hodet og prøve på nytt igjen. For vi går for tre poeng mot Spydeberg. Det er ikke noe annet som gjelder, poengterer Strøm.

Spydeberg på tabelltopp

Så var det Spydeberg, da. De har hatt en helt annen åpning på sesongen i 5. divisjon enn naboen i øst. Først ble det 7-5-seier borte mot Selbak II. Så ble Lisleby sendt hjem til Fredrikstad med 2–1. Mandag var Jan Håvard Nyborgs menn igjen i aksjon borte mot Råde II. Og seiersrekka fortsatte. Spydeberg vant hele 4–0. Seieren satt likevel lenger inne enn resultatet skulle tilsi. For først i det 74. spilleminutt scoret Spydeberg. Det var ved Jonas Bråten. Deretter fulgte Henrik T. Eriksen, Christer Kjærbu og Frederik Graakjær opp med hver sine scoringer før dommeren blåste av kampen. Med seieren troner Spydeberg og Greåker på topp i 5. divisjon med ni poeng og full pott så langt.

– Keeper Martin Løken holdt oss lenge inne i kampen, men det er lov å ha god keeper og alle mann legger ned en solid dose innsats og antall løpte meter. Nå er vi det mestscorende laget i serien, og ikke nok med det så topper vi hele greia! Det skal nytes et par dager før vi starter forberedelsen til neste match – et tøft lokalderby mot et Askim-lag som antagelig er desperate i jakten på årets første poeng, skriver Spydeberg på sin Facebook-side.

Trø/Bå tilbake på vinnersporet

Nyopprykkede Trøgstad/Båstad startet også sesongen friskt og banket HSV hele 7–1 på bortebane i serieåpningen. Men om de gule og blå var høyt oppe etter storseieren, fikk laget bakkekontakt i kampen deretter. Da ble det klart 4-1-tap for Tistedalen. Mandag kveld var det ny mulighet til å revansjere seg, da Trø/Bå møtte Selbak II borte.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Peder Wøien sendte Trø/Bå opp i 1–0 etter en halvtimes spill. Det sto seg til pause. Kvarteret ut i andre omgang økte Kristian Nordli til 2–0. Hjemmelaget Selbak reduserte til 2–1 helt på tampen, men kom aldri nærmere. Dermed står Trø/Bå med seks poeng på de tre første kampene.

Dramatisk Ørje-seier

I 6. divisjon var det klart for andre serierunde mandag. Ørje startet sesongen med sterk 3-0-seier over Skjeberg SK hjemme. Mandag var HSV II motstander på bortebane. Det skulle bli en svært tett og spennende kamp.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Unggutten Andreas Rørvik sendte Ørje opp i 1–0 tidlig i første omgang. HSV II kom tilbake og utliknet så i andre omgang. Lenge så det ut til å gå mot uavgjort og poengdeling. Men så fikk hjemmelaget tildelt straffespark. Men Ørje har Glenn Gåsby i mål. Unggutten har vist seg god på straffespark tidligere og gjorde det igjen. Han reddet! Og så på overtid var det Ørjes tur til å få straffespark. Terje Hellan banket ballen inn i nettet, og dermed vant Ørje 2–1.

Mysen-tap uten Brandsrud

For Mysen/HIL sin del startet sesongen med 4-1-seier over HSV II. Da scoret «evigunge» Erlend Brandsrud hattrick. Borte mot Tistedalen II mandag kveld var ikke 40-åringen med. Og som så ofte før uten Brandsrud, så sliter Mysen/HIL. Det endte denne gangen med tap 3–2 etter scoringer av Alen Saric og Emil Hensel.

– Det var en svak første omgang, og vi lå under 2–1 til pause. Det etter to innslupne mål på dødball. I andre omgang tok vi over og utliknet til 2–2. Vi leverte godt nok til å avgjøre, men ballen ville ikke i mål. Så fikk Tistedalen en veldig «billig» straffe og avgjorde til 3–2 på slutten, skriver trenerne på Mysens Facebook-side.

IØ-damene slo andrelaget

Også 3. divisjon damer er i gang med sesongen. Mandag kveld ble første serierunde spilt for Indre Østfold-damene. Og motstander? Og det var lagets andrelag. Indre Østfold Fotballklubb har nemlig to lag i 3. divisjon denne sesongen. Kampen ble naturlig nok ikke veldig spennende. Førstelaget vant hele 9-0. Det etter tre scoringer av Signe Nilsen Skaar og ett mål av Anne-Birgitte Nesset, Elin Kolding, Julia Navdahl, Anna Klund og Johanne Kolstad.

Trykk her for tabell i 5. divisjon (ekstern link)

Trykk her for tabell i 6. divisjon (ekstern link)

Trykk her for tabell i 3. divisjon damer (ekstern link)

Kommentarer til denne saken