(Nettavisen)

Søndagens tippekupong består av to kamper fra Premier League, tre kamper fra La Liga, to kamper fra tysk Bundesliga, fire kamper fra italiensk Serie A og avsluttes med en kamp fra Ligue 1. Bonuspotten er på ca 1,3 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

1. Newcastle - Manchester United
Høyinteressant toppkamp i Premier League. Etter kun å ha tatt to poeng på fem kamper, slo Newcastle tilbake med to strake 2-1 seier i sine to siste seriekamper før landslagspausen. Ligger på femteplass i Premier League med 47 poeng på 26 spilte kamper, det er kun to poeng opp til Tottenham på fjerdeplass og Newcastle har to kamper mindre spilt. Samtidig er det kun tre poeng opp til Manchester United på tredjeplass. Kun ett hjemmetap hittil (7-5-1). Viktige Joelinton er tilbake etter karantene, og Miguel Almiron er således eneste fravær av betydning.

Manchester United som måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot tabelljumbo Southampton i siste seriekamp, det etter å ha tapt 0-7 borte mot Liverpool nest sist. Casemiro ble utvist mot Southampton og soner følgelig karantene i denne. Manchester United har ikke bedre enn 6-2-5 på bortebane og vil bli passert av Newcastle dersom de taper søndagens kamp på St. James Park. Christian Eriksen, Alejandro Garnacho og Tom Heaton er alle skadet, mens Marcus Rashford er usikker.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende på St. James Park. Newcastle har kun ett hjemmetap denne sesongen, men vi velger uansett å spille HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. West Ham - Southampton
Ekstremt viktig kamp i nedrykkstriden i Premier League. Til tross for en rekke gode spillemessige prestasjoner, ligger West Ham under streken og nest sist med sine 24 poeng. Men det er kun to poeng opp til Everton og Leeds på sikker plass. 2-3-2 på de sju siste seriekampene og noenlunde anstendige 5-2-5 hjemme på London stadium. Lukasz Fabianski og Michail Antonio er begge usikre for hjemmelaget.

Tabelljumbo kom tilbake fra 1-3 hjemme mot Tottenham i siste serierunde og berget 3-3 og ett poeng med James Ward Prowse straffescoring tre minutter på overtid. Skuffende 0-2 tap hjemme mot Brentford nest sist, mens det ble ett sterkt poeng borte mot Manchester United tredje sist. Med sine totalt 23 poeng, er det ikke mer enn to poeng opp til sikker plass. Ni av 14 bortekamper er tapt (4-1-9). Mohammed Salisu og Che Adams mistet begge landskampene for sin respektive lag tidlig i uken og er usikre.

Det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende i London. West Ham tar seg opp på sikker plass med seier og får vår fulle tillit. H.

3. Real Madrid - Valladolid
De tre neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra La Liga. Det er spilt 26 serierunder i spanske La Liga og i denne divisjonen er det 20 lag. Det betyr at tolv serierunder gjenstår. De fire øverste kvalifiserer seg til Champions League, mens de tre nederste rykker direkte ned. Før helgens runde er det Barcelona som troner ensomt på toppen med sine 68 poeng, mens Real Madrid på andreplass har 56 poeng. Nederst ligger Valencia og Almeria begge med 26 poeng og fortapte Elche med 13 poeng. Førstekeeper Thibaut Courtois er eneste fravær for Real Madrid.

Real Madrid tok tidlig ledelsen i El Clasico borte mot Barcelona i den siste serierunden for 14 dager siden, men Barcelona snudde kampen og vant 2-1. Det betyr at Real Madrid er hele tolv poeng bak Barcelona når kun 12 serierunder gjenstår. Er ubeseiret hjemme på Santiago Bernebeu denne sesongen og står med 8-4-0 totalt.

Valladolid med et svært skuffende 1-3 tap hjemme mot Athletic Bilbao i siste serierunde før landslagspausen og er dermed femte sist med sine 28 poeng. Det er kun to poeng ned til Valencia og Almeria under streken. Har vært veldig svake på bortebane denne sesongen og tapt ni av sine tretten første bortekamper (2-2-9).

Det står 10-3-0 på de tretten siste tilsvarende oppgjørene i Madrid. H.

4. Villarreal - Real Sociedad
Ekstremt skuffende av Villarreal å ryke ut mot Anderlecht i åttedelsfinalen i European Conference League, men tre dager senere slo de tilbake med en overbevisende 3-0 seier borte mot Osasuna i serien. Ligger på sjetteplass i La Liga med 41 poeng, det er sju poeng opp til Real Sociedad på den attraktive fjerdeplassen. Sterke hjemme som vanlig med 7-2-3 hittil. Francis Coquelin, Etienne Capoue og Gerard Moreno er alle ute med skader.

Real Sociedad med kun tre poeng på fire kamper (0-3-1), før de endelig kom seg tilbake på vinnersporet i den siste seriekampen før landslagspausen med 2-0 seier hjemme mot tabelljumbo Elche. Holder dermed fortsatt fjerdeplassen i La Liga med sine 48 poeng og har tre poeng ned til Real Betis på femteplass. Solide 8-2-3 på sine tretten første bortekamper. Umar Sadiq og Martin Merquelanz er begge ute med kneskader.

Vi merker oss at det står 0-1-3 på de fire siste tilsvarende. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Atletico Madrid - Real Betis
Atletico Madrid er blant de største formlagene i La Liga og Diego Simeones mannskap står med 7-3-0 på de ti siste seriekampene. Ligger på tredjeplass med sine 51 poeng. Det er fem poeng opp til Real Madrid på andreplass og det er seks poeng ned til Real Betis på femteplass. Totalt 7-3-3 på hjemmebane.

Real Betis hadde skuffende lite å stille opp med mot Manchester United i åttedelsfinalen i Europa League og tapte både bortekampen og hjemmekampen. Gjorde jobben hjemme mot Mallorca i siste seriekamp før landslagspausen og vant 1-0 og står med 4-2-0 på sine seks siste seriekamper. Ligger altså på femteplass med sine 45 poeng, det er kun tre poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplass. Totalt 6-3-4 på bortebane. Viktige Nabil Fekir er ute med skade, mens Sergio Canales soner karantene.

Det står 9-1-0 på de ti siste tilsvarende i Madrid. Formsterke Atletico Madrid vinner nok igjen. H.

6. FC Köln - Borussia Mönchengladbach
De to neste kampene på søndagens tippekupong er begge hentet fra tysk Bundesliga og de to kampene avrunder helgens serierunde.

FC Köln med en blytung periode før landslagspausen med kun ett poeng på de fem siste seriekampene. Har falt ned til 13. plass og står med totalt 27 poeng. Før helgens runde er det kun seks poeng ned til Hertha Berlin på kvalifiseringsplassen. De to siste hjemmekampene er begge tapt, men totalt står FC Köln med anstendige 5-3-4 på hjemmebane.

Borussia Mönchengladbach viste heller ikke spesielt god form før landslagspausen med kun to poeng på sine fire siste seriekamper. Ligger på tiendeplass med 31 poeng og har fortsatt betryggende ti poeng ned til Hertha Berlin på kvalifiseringsplassen. Er som vanlig ikke noe sterke på bortebane og kun tatt en seier på sine tolv første bortekamper (1-4-7) denne sesongen.

4-1 til FC Köln i tilsvarende kamp forrige sesong, men borteseier de to sesongene før der igjen. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Werder Bremen - Hoffenheim
Werder Bremen brukte kun en sesong på å ta seg tilbake igjen til Bundesliga og ligger noenlunde trygt på 11. plass meed sine 31 poeng. Det er fortsatt betryggende ti poeng ned til Hertha Berlin på kvalifiseringsplassen, til tross for at det kun ble ett poeng på de tre siste seriekampene før landslagspausen. Men faktisk tapt hele sju av sine tretten spilte hjemmekamper (5-1-7).

Hoffenheim med sju strake tap, før de klarte å snu tapstrenden med en svært viktig 3-1 seier hjemme mot Hertha Berlin i den siste seriekampen før landslagspausen. Det sendte laget opp på sikker plass og fjerde sist, men det er kun ett poeng ned til kvalifiseringsplassen før helgens serierunde. Svake 2-2-8 på tolv spilte bortekamper. Munas Dabbur soner karentene.

Det står 0-2-1 på de tre siste tilsvarende i Bremen. Ingen av lagene spiller mye uavgjort. HB.

8. Monza - Lazio
De fire neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Serie A. Det er spilt 27 serierunder i italiensk Serie A og det er totalt 20 lag på øverste nivå i Italia. Det betyr at 11 serierunder gjenstår. Napoli topper overlegent med sine 71 poeng før helgens serierunde, mens seks lag gjør opp om de tre øvrige Champions League-plassene. De tre nederste rykker direkte ned og de tre nederste er Verona på 19 poeng, Sampdoria på 15 poeng og Cremonese på 13 poeng.

Nyopprykkede Monza innledet sesongen med kun ett poeng på de seks første seriekampene, men har hevet seg betydelig etterhvert og ligger på 13. plass med 34 poeng og har hele 15 poeng ned til Verona under streken. Imponerte ikke i sine to siste seriekamper før landslagspausen med 1-1 borte mot svakt plasserte Verona og kun 1-1 hjemme mot tabelljumbo Cremonese i siste seriekamp. Totalt 5-4-5 på hjemmebane. Matteo Pessina og Armando Izzo soner begge karantene.

Lazio forsvant litt skuffende ut av European Conference League etter tap mot AZ Alkmaar, men står med knallsterke 4-1-0 på sine fem siste seriekamper i Serie A og har faktisk ikke ett eneste baklengsmål i denne perioden. Ligger på andreplass før helgens serierunde med sine 52 poeng, det er fem poeng ned til Roma på femteplass. Solide 7-4-2 på bortebane. Adam Marusic soner karantene.

Ett svekket hjemmelag får det tøft mot formsterke Lazio. B.

9. Spezia - Salernitana
Spezia har vært en nedrykkskandidat de to foregående sesongene og er forsåvidt det også denne sesongen. Ligger fjerde sist med sine 24 poeng og har fem poeng ned til Verona under streken. Helt anstendig form med 1-3-2 på de seks siste seriekampene før landslagspausen og står med 3-7-4 totalt på hjemmebane. MBala Nzola soner karantene for hjemmelaget.

Salernitana med både Emil Bohinen og Erik Botheim i stallen ligger femte sist med 27 poeng og har således åtte poeng ned til Verona under streken. Er ubeseiret på sine fire siste seriekamper og spilte tre strake uavgjorte før landslagspausen, deriblant sterke 1-1 borte mot AC Milan nest sist. Men har ikke bedre enn 2-5-6 på bortebane.

Det endte 2-1 til Spezia i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

10. Roma - Sampdoria
Roma er klare for kvartfinale i Europa League etter 2-0 seier hjemme og 0-0 borte mot Real Sociedad. I kvartfinalen venter den nederlandske serielederen Feyenoord. Ikke vært like gode hjemme i Serie A i det siste og tapte faktisk tre av sine fire siste seriekamper før landslagspausen. Ligger på femteplass med 47 poeng, det er kun ett poeng opp til AC Milan på fjerdeplass. Åtte av tretten hjemmekamper er vunnet (8-1-4). Hele fire spillere soner karantene for Roma i kveld. Bryan Cristante, Ibanez, Gianluca Mancini og Marash Kumbulla.

Tradisjonsrike Sampdoria ligger i gedigen fare for å rykke ned. Med sine 15 poeng er det hele ni poeng opp til Spezia på sikker plass. Vant sekspoengskampen hjemme mot Verona i siste serierunde med 3-1, men må kanskje vinne så mange som sju av sine elleve siste seriekamper for å berge plassen. Særdeles beskjedne 2-2-9 på tretten spilte bortekamper. Bram Nuytinck soner karantene, mens tre-fire spillere er ute med skader.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarene på Stadio Olimpico. Vi tar oss råd til en halvgardering i denne. HU.

11. Napoli - AC Milan
Hele tre italienske lag er klare for kvartfinalen i Champions League og der skal Napoli opp mot Milan. Første kamp går onsdag om halvannen uke og Milan har hjemmekamp først.

Napoli har stø kurs mot scudettoen i Italia og elleve serierunder før slutt, har de hele 19 poeng ned til Inter på andreplass. Råsterke 11-1-1 hjemme i Napoli og står med ti seire og kun ett tap på sine elleve siste seriekamper. Toppscorer Victor Osimhen er ute med skade og erstattes av Giovanni Simeone.

AC Milan har ikke vist den samme ligaformen og tok faktisk kun ett poeng på sine tre siste seriekamper før landslagspausen. Bortetap mot både Fiorentina og Udinese og nest sist ble det kun 1-1 hjemme mot Salernitana. Ligger på fjerdeplass med 48 poeng, men det er kun ett poeng ned til Roma på femteplass. Variable 5-4-5 på bortebane. Zlatan Ibrahimovic og Pierre Kalulu er uaktuelle for Milan.

Milan har faktisk vunnet borte mot Napoli de to foregående sesongene, men denne sesongens utgave av Napoli er noe helt annet. HU.

12. Paris Saint-Germain - Lyon
Nettavisen/Amedia har som kjent rettighetene til franske Ligue 1 og denne kampen kan du se på www.direktesport.no

PSG med seks poeng ned til Lens på andreplass før denne kampen og PSG har i tillegg en kamp mindre spilt. Tapte svært overraskende 0-2 hjemme mot Rennes i siste seriekamp før landslagspausen, det var PSG's første hjemmetap for sesongen (11-2-1). Neymar og Presnel Kimpembe er ute med skader for PSG.

Lyon endte på en svært skuffende 8. plass forrige sesong og de ligger på en enda mer skuffende 10. plass nå med ti serierunder igjen å spille. Med totalt 41 poeng, er det hele 19 poeng opp til tredjeplassen (som gir Champions League-kvalifisering) og det er naturligvis helt sjanseløst å ta igjen. Står med svake 5-3-6 på bortebane og avsluttet med tre strake poengdelinger i de tre siste seriekampene før landslagspausen.

2-1 til PSG i tilsvarende kamp forrige sesong. Lyon har ikke levert noen spesielt god sesong og PSG blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

96-rekker:
1. Newcastle - Manchester United HUB

2. West Ham - Southampton H

3. Real Madrid - Valladolid H

4. Villarreal - Real Sociedad HU

5. Atletico Madrid - Real Betis H

6. FC Köln - Borussia Mönchengladbach H

7. Werder Bremen - Hoffenheim HB

8. Monza - Lazio B

9. Spezia - Salernitana HU

10. Roma - Sampdoria HU

11. Napoli - Milan HU

12. Paris Saint-Germain - Lyon H


432-rekker:
1. Newcastle - Manchester United HUB

2. West Ham - Southampton H

3. Real Madrid - Valladolid H

4. Villarreal - Real Sociedad HUB

5. Atletico Madrid - Real Betis H

6. FC Köln - Borussia Mönchengladbach HUB

7. Werder Bremen - Hoffenheim HB

8. Monza - Lazio B

9. Spezia - Salernitana HU

10. Roma - Sampdoria HU

11. Napoli - Milan HU

12. Paris Saint-Germain - Lyon H