(Nettavisen)

WC hopp - Planica

Søndag 2. april

Rennet starter kl 10.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV3 og Viaplay

Skiflygingsbakken i Planica ble bygget i 1934, og Sepp Bradl ble den første i verden som hoppet over 100 meter på ski da han landet på 101 meter i Planica i 1936. Første hoppet over 200 meter ble også gjort i Planica da finske Toni Nieminen hoppet 203 meter i 1994.

Fra Piotr Fijas hoppet 194 meter i 1987 til Johan Remen Evensen hoppet 246,5 meter i Vikersund i 2011, ble alle verdensrekorder satt i Planica.

Dagens bakke har kritisk punkt på 200 meter, og bakkestørrelsen er på 240 meter. Bakkerekorden ble satt 24. mars 2019 da Ryoyu Kobayashi hoppet 252 meter - noe som for øvrig er det råeste skihoppet undertegnede har sett.

All oddsen på søndagens renn finner du her

Stefan Kraft i storform

Lørdag ble en maratondag for de beste hopperne i verden, for etter utsettelsen av fredagens individuelle renn på grunn av dårlig vær, ble det gjennomført en omgang før lagkonkurransen startet.

I den ene omgangen var det Stefan Kraft som leverte det beste svevet. Et nydelig hopp på 239,5 meter med 2x20 og 1x19,5 i tellende stilkarakterer sørget for en overlegen seier.

Østerrikeren var 5,8 poeng foran Anze Lanisek på andreplass, mens Piotr Zyla fulgte på tredje. Halvor Egner Granerud hadde nok en gang et litt uryddig svev, men hadde med seg såpass mye fart at han berget fjerdeplassen med 231 meter.

I lagkonkurransen var Slovenia favoritter på forhånd, men Østerrike leverte de åtte jevneste hoppene, og med Kraft som nok en gang leverte som avslutter, tok de seieren foran Slovenia og Norge.

Individuelt hadde Kraft den beste poengsummen i lagkonkurransen, og var hele 14,1 poeng foran Granerud som var nest best.

Halvor Egner Granerud kan selvsagt matche østerrikeren hvis han treffer som han gjør på sitt beste, men det virker som luften har gått litt ut av ballongen på den suverene nordmannen. Tror du likevel på Granerud gir seier 4.50 i odds.

Vårt tips er at Stefan Kraft vinner igjen. Han var litt tidlig på kanten i sitt noe rufsete hopp i kvalifiseringen, men til de tre hoppene på lørdag hadde han justert dette. Han er den fødte skiflyger, og vi tror østerrikeren avslutter sesongen med seier.

Stefan Kraft vinner spiller du på her til 2.00 i odds