(Nettavisen)

Søndag 19. mars

Verdenscup fellesstart herrer Holmenkollen kl 12.50

Løpet ser du på TV2 og TV2 Play.

Slik gikk fellesstarten for menn i Holmenkollen i mars 2022 (Thingnes Bø stilte ikke til start)

1. Sivert Bakken

2. Sturla Holm Lægreid + 0,5

3. Emilien Jacquelin + 13,4

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Johannes Thingnes Bø

Kollen byr på verdenscupavslutning i skiskyting

Oslo og Holmenkollern er vertskap for avslutningshelgen i verdenscupen i skiskyting. Det er sprint for gutta torsdag, sprint for jentene på fredag, jaktstart for både menn og kvinner lørdag og fellesstarter for både menn og kvinner søndag som står på "menyen". Johannes Thingnes Bø har allerede vunnet verdenscupen for menn, og alt tyder på at Julia Simon vinner verdenscupen for jentene.

Holmenkollen arrangerte ikke verdenscuprenn verken i 2020 eller 2021, men hadde avslutningshelgen i verdenscupen også forrige sesong. Det var identisk program da. Sturla Holm Lægreid vant sprinten, Erik Lesser var en overraskende vinner på jaktstarten og enda mer overraskende var det at Sivert Bakken vant den avsluttende fellesstarten.

Johannes Thingnes Bø var ikke med i fjorårets løp og Thingnes Bø har faktisk ikke gått verdenscuprenn i Holmenkollen siden mars 2019. Også den gang var det sprint, jaktstart og fellesstart og man kan jo undres hvor god Johannes Thingnes Bø var på det tidspunktet. Joda, han leverte også den gang og vant alle tre løpene.

Totalt overlegen på både sprinten og jaktstarten

Thingnes Bø testet som kjent positivt for Covid i Nove Mesto for 14 dager siden, men valgte i likhet med broder Tarjei Bø å stille på jaktstarten den lørdagen. Thingnes Bø vant i overlegen stil. Det er avviklet sjus verdenscuprenn i sprint denne sesongen, Thingnes Bø har vunnet samtlige og Thingnes Bø tok naturligvis også VM-gull på sprinten i Oberhof. Thingnes Bø var ikke spesielt preget av den positive coronatesten og vant torsdagens sprint overlegent tross en strafferunde. Det var 23,9 sekunder ned til Martin Ponsiluoma på andreplass. Var som ventet helt overlegen i lørdagens jaktstart og kunne ta seg tid til å både å hysje på publikum på siste stående og bukke for Kongen like før han passerte målstreken.

Johannes Thingnes Bø står med 15 individuelle verdenscupseire denne sesongen, i tillegg til VM-gull på sprint, jaktstart og 20 km. Det er kun gått tre fellesstarter i verdenscupen denne sesongen. Sist i Østersund forrige søndag, men da var som kjent Johannes Thingnes Bø ikke med. Thingnes Bø vant fellesstarten i Ruhpolding, mens hans ble nummer tre i franske Annecy like før jul.

Thingnes Bø konkurrerer mest mot seg selv

I tillegg til normaldistansen, er det nok fellesstarten konkurrentene føler at de kan slå Thingnes Bø. Men løypene i Holmenkollen er son kjent blant de aller tøffeste i skiskyting og da kan Thingnes Bø gjerne "tillatte" seg en bom mer enn vanlig. Mest av alt konkurrerer Thingnes Bø mot seg selv. Med normal standard på standplass på søndagens fellesstart, tyder alt på at Johannes Thingnes Bø tar sin 16 verdenscupseier for sesongen og avslutter rekordsesongen med seier. 1,40 i vinnerodds på Johannes Thingnes Bø er faktisk ikke så verst.

Klikk på denne lenken for å levere vinnerspill på Johannes Thingnes Bø