(Nettavisen)

For selv om veldig lite lar seg forutsi i Bundesliga om dagen, er det mye som tilsier nettsus når det 108. Der Klassiker spilles på Allianz Arena lørdag kveld.

2,35 i odds på dette spillet mellom Bayern München og Borussia Dortmund

Det har nemlig blitt scoret hele 346 mål på de 107 oppgjørene mellom Bayern München og Borussia Dortmund i historien. Dortmund har scoret 131 mål, mens Bayern har 215 - noe som gir et snitt på utrolige 3,23 mål per kamp.

Vi tror på en ny målrik kamp i München lørdag. 

Bayern München - Borussia Dortmund

Odds: Bayern München vinner og begge lag scorer - 2,35 i odds

Kampstart lørdag 1. april kl. 18.30

Spillestopp kl 18.29

Allianz Arena

Slik ser du kampen:

Den vises på Viaplay Skaff deg tilgang her

Vi tror at Bayern München vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,35 i odds

Julian Nagelsmann fikk sparken i Bayern München i landslagspausen etter kun fem seire på de ti siste Bundesliga-kampene. 

Bayern har tatt 52 poeng på 25 kamper. De har ikke tatt så få poeng siden forrige gang de ikke vant ligaen, helt tilbake i 2011-2012!

Dortmund sliter i München

Den tidligere Borussia Dortmund-treneren Thomas Tuchel har erstattet Nagelsmann, og han får ilddåpen sin mot gamleklubben i Der Klassiker, den største kampen i tysk fotball. 

Trenerbytte i Bayern er dårlige nyheter for Dortmund. Ingen Bayern-trener har nemlig tapt den første kampen sin siden Franz Beckenbauer opplevde det i februar 1994. Den gangen tapte Bayern 3-1 mot VfB Stuttgart.

Samtidig har Bayern er solid hjemmestatistikk. 

De er sammen med Union Berlin det eneste laget i Bundesliga som er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen.

De er faktisk uten tap i de siste 20 kampene på Allianz Arena i Bundesliga. Det forrige tapet her kom tilbake i januar 2022. Det er altså over ett år siden.

Statistikken er enda mer imponerende mot Dortmund. Bayern har vunnet de åtte siste Der Klassikers på Allianz Arena. Målforskjellen er utrolige 33-6. I seks de kampene ble det scoret minst fire mål.

Gjennom historien i Bundesliga har Dortmund bare hatt en lengre tapsrekke på bortebane mot én motstander. De tapte ti bortekamper på rad mot Werder Bremen mellom 1979 og 1989.

Hjemmefordel er altså veldig reell. Det kan se ut til å være noe i München-luften som får Dortmund-knærne til å skjelve. 

Begge lagene mangler nøkkelspillere til storkampen lørdag. BVB-keeper Gregor Kobel ligger an til å miste kampen på grunn av en skade. Det gjør også Bayerns første valg i mål, Manuel Neuer. Other Borussia Dortmund og trener Edin Terzic må også klare seg uten Julian Brandt, Karim Adeyemi, Jamie Bynoe-Gittens og Youssoufa Moukoko, mens Lucas Hernandez er ute hos vertene. 

Bayern har vist store defensive svakheter etter nyttår. De har sluppet inn 14 mål på ti kamper. Det er altså et snitt på 1,4 mål per kamp. Før nyttår hadde de kun sluppet inn 13 mål på 15 Bundesliga-kamper, noe som gir et snitt på 0,87 mål per kamp. 

Dortmund har scoret i de elleve siste kampene på rad, mens Bayern har scoret i 52 hjemmekamper på rad i Bundesliga. Sist de gikk målløse av banen på Allianz Arena i Bundesliga var i februar 2020. Da spilte de 0-0 mot Leipzig. 

Vi tror Bayern vinner, og at begge lag scorer på Allianz Arena. 

Vi tror at Bayern München vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,35 i odds