(Nettavisen)

Klubbfotballen ruller igjen i Europa denne helgen og det betyr at lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 1,1 mill kr. Innleveringsfristen på lørdagskupongen er som vanlig lørdag kl 15.55.

1. Chelsea - Aston Villa
Etter 14 dagers landslagspause braker det løs igjen i Premier League denne helgen. Chelsea hektet av i topp fire-kampen og det er nok Champions League som må bli målet for Chelsea resten av denne sesongen. Ligger på en svært skuffende 10. plass med 38 poeng og har elleve poeng opp til Tottenham på fjerdeplass. Etter to strake ligaseire, ble det skuffende 2-2 hjemme mot Everton i siste runde før pausen. Ikke bedre enn 6-4-3 på Stamford Bridge denne sesongen. Raheem Sterling og Wesley Fofana er begge ute, mens Christian Pulisic er usikker.

Aston Villa ligger a poeng med Chelsea (38 poeng) på 11. plass. Etter tre strake tap i første halvdel av februar, står Aston Villa nå med ti poeng på de fire siste seriekampene, men motstanden har ikke vært den tøffeste i noen av disse. Beskjedne 4-3-6 på bortebane. Matty Cash er ute i et par uker, mens både Boubacar Kamara og Leander Dendoncker er tilbake etter skader.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Stamford Bridge. Vi lar Chelsea stå ugardert. H.

2. Arsenal - Leeds
Exiten fra Europa League gjør at serieleder Arsenal kun har serien å konsentrere seg om utover våren. Topper Premier League med sine 69 poeng og har med en kamp mer spilt, åtte poeng ned til Manchester City på andreplass. Tok sin sjette strake ligaseier når Crystal Palace ble slått 4-1 for to uker siden. Meget solide 11-2-1 hjemme på Emirates. Viktige William Saliba er ikke blitt friskmeldt under landslagspausen, mens Thomas Partey er tilbake i trening og Kieran Tierney er friskmeldt.

Leeds stod med 1-3-9 på sine tretten første bortekamper, da de noe overraskende vant 4-2 borte mot Wolverhampton i siste serierunde før landslagspausen. Avanserte opp til 14. plass med den seieren, men det er kun to poeng ned til West Ham under streken. Adam Forshaw, Stuart Dallas og Tyler Adams er fortsatt ute med skader. Wilfried Gnonto skadet seg under Italias kamp mot Malta og er uaktuell til lørdagens kamp.

4-2 og 2-1 i tilsvarende kamp på Emirates de to foregående sesongene. Arsenal blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

3. Brighton - Brentford
Oppgjør mellom de to største positive overraskelsene i Premier League denne sesongen, begge lagene med 42 poeng.

Brighton ligger øverst blant disse to på bedre målforskjell og Liverpool står også med 42 poeng, men har best målforskjell av disse. Brighton har i tillegg en kamp mindre spilt enn Liverpool, og to kamper mindre spilt enn Brentford. Det er ikke mer enn sju poeng opp til Tottenham på fjerdeplass, som har tre kamper mer spilt enn Brighton. Solide 5-4-1 på sine ti siste seriekamper og fine 7-2-4 på hjemmebane. Jeremy Sarmiento er ute i opptil to måneder etter å ha skadet for Ecuador under landslagspausen. Tariq Lampety er tilbake i trening og kan få ett innhopp. Jakub Moder og Adam Lallana er ute med skader.

Brentford har tatt 27 av sine 42 poeng på hjemmebane, men uansett har Thomas Franks mannskap gjort en strålende sesong. Kun ett tap på de femten siste seriekampene (7-7-1) og står med 3-6-4 på bortebane. Shandon Baptiste soner karantene lørdag, Kristoffer Ajer og Keane Lewis-Potter er ute med skader.

Brighton er favoritter, men en visss U-fare er det nok. HU.

4. Crystal Palace - Leicester
Sparkingen av Patrick Vieira ga som ventet ingen effekt for Crystal Palace i bortekampen mot Arsenal for 14 dager siden, en kamp Palace tapte 1-4. Vært i skrekkelig form etter nyttår og kun tatt fem poeng på de tolv siste seriekampene (0-5-7). Har fortsatt sju lag bak seg, men med sine 27 poeng totalt er det kun tre poeng ned til West Ham under streken. Moderate 4-5-5 hjemme på Selhurst Park. Forsvarsspillerne Nathan Ferguson og Chris Richards er eneste fravær for hjemmelaget.

Tabellmessig ser det enda verre ut for Leicester som ligger fjerde sist med sine 25 poeng. Det er kun ett poeng ned til West Ham under streken. Etter sin to overbevisende seire tidlig i februar (4-2 borte mot Aston Villa og 4-1 hjemme mot Tottenham) er det kun blitt ett poeng på de fem siste seriekampene. Det poenget kom for 14 dager side med 1-1 borte mot Brentford. Beskjedne 4-1-9 på bortebane. Wout Faes er tilbake etter karantene og Jonny Evans kan også være tilbake. Midtbanespilleren Youri Tielemans er fortsatt skadet.

Det står 0-2-1 på de tre siste tilsvarende på Selhurst Park. Vi tror ikke Leicester taper denne gang heller. UB.

5. Bournemouth - Fulham
Ni lag er involvert i nedrykkstriden i Premier League og det skiler kun fire poeng mellom Crystal Palace på 12. plass og tabelljumbo Southampton.

Bournemouth er definitivt blant disse, de ligger nest sist med 24 poeng på 27 spilte kamper. Men de har vunnet to av sine fem siste seriekamper, siste seieren kom nest sist hjemme mot Liverpool med 1-0. Totalt 4-4-5 på hjemmebane. Illia Zabarnyi og Marcus Tavernier er begge tilbake for hjemmelaget.

Fulham hadde Manchester United i kne i åttedelsfinalen i FA-cupen for to uker siden og 1-0 da drøye 20 minutter gjenstod. Men en hands og påfølgende straffe, sørget for at både Willian og Aleksandr Mitrovic ble utvist og Manchester United vant tilslutt 3-1. Både Willian og Mitrovic soner karantene lørdag, men Joao Palhinha er tilbake etter karantene. Fulham som ikke har bedre enn 2-2-4 på sine åtte siste seriekamper, men ligger på niendeplass med betryggende 39 poeng. Borte står Fulham med variable 5-2-6.

Et svekket bortelag gjør at vi lar Bournemouth stå ugardert. H.

6. Nottingham Forest - Wolverhampton
Ni lag er involvert i nedrykkstriden i Premier League og det skiler kun fire poeng mellom Crystal Palace på 12. plass og tabelljumbo Southampton. Både Nottingham Forest og Wolverhampton er blant disse ni lagene.

Nottingham Forest ligger femte sist med sine 26 poeng på 27 spilte kamper. Etter en flott periode rundt nyttåt, har Forest kun tatt to poeng på sine seks siste seriekamper (0-2-4). Men hjemme på City Ground er det kun blitt ett tap i det siste, totalt står Forest med 5-5-4 på hjemmebane. En hel bråte med spillere er usikre foran lørdagens meget viktige hjemmekamp. Spissen Chris Wood mister resten av sesongen, mens spissmakker Brendan Johnson er usikker.

Wolverhampton hadde en gyllen mulighet til å skaffe seg en luke nedover på tabellen hjemme mot Leeds i siste serierunde, men tapte den kampen noe overraskende 2-4. Ligger på 13. plass med 27 poeng på 28 spilte kamper, men har ikke mer enn tre poeng ned til West Ham under streken. Svake 1-1-4 på sine seks siste seriekamper. Jonny og Matheus Nunes soner begge karantene lørdag.

Vrien kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Birmingham - Blackburn
De seks siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. De 24 lagene har spilt 37 eller 38 seriekamper, totalt skal det gjennomføres 46 serierunder.

Birmingham har stort sett havnet på nedre halvdel i Championship de siste fire/fem sesongene og denne sesongen er ikke noe unntak. Ligger på 17. plass med sine 45 poeng og har ni poeng ned til Huddersfield under streken. Ikke vist allverdens til form i det siste med 2-1-5 på de åtte siste seriekampene. Moderate 6-5-8 på hjemmebane.

Blackburn henger godt med i playoffkampen og ligger på femteplass med sine 61 poeng. Det er dog ikke mer enn fire poeng ned til Norwich på sjuendeplass. Solide 5-0-1 på de seks siste seriekampene før landslagspausen, men fire av disse seirene kom på hjemmebane der Blackburn har vært meget sterke (13-1-4). Ikke vært i nærheten av de samme taktene på bortebane (6-3-10).

Blackburn har vunnet de to siste tilsvarende i Birmingham og har klart mest å spille for. UB.

8. Cardiff - Swansea
Nok en svært skuffende sesong for Cardiff som ligger utsatt til i bunnen. Er fjerde sist med sine 39 poeng og har kun tre poeng ned til Huddersfield under streken. Men vist oppadgående form før landslagspausen med 3-1-2 på sine seks siste seriekamper før landslagspausen og står med anstendige 6-6-7 på hjemmebane.

Swansea har dominert banespillet i brorparten av sine seriekamper, men det har ikke blitt allverdens poeng av det. Ligger på 16. plass med 46 poeng og er skuffende nok avhengt i kampen om playoff. Med ti poeng ned til Huddersfield under streken, bør det ikke være noen nedrykksfare. Etter tre strake tap, ble det 2-0 seier hjemme mot Bristol City i siste serierunde før landslagspausen. Moderate 4-7-8 på bortebane.

Hjemmelaget trenger uten tvil poengene mest, men vi registrerer at det står 0-1-2 på de tre siste tilsvarende. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Coventry - Stoke
Coventry endte på en respektabel tolvteplass forrige sesong, men har hevet seg ytterligere denne sesongen. Ligger på åttendeplass med 57 poeng og har faktisk ikke mer enn tre poeng opp til Millwall på den siste playoffplassen. Er ubeseiret på sine ni siste seriekamper (5-4-0) og står med brukbare 9-6-4 på hjemmebane.

Stoke ligger på 13. plass med 48 poeng. Det er for langt opp til playoff, og samtidig er det tolv poeng ned til Huddersfield under streken med åtte seriekamper igjen å spille. Viste bra form før landslagspausen med 3-2-1 på de seks siste seriekampene. 7-4-8 totalt på bortebane.

Det endte 1-0 til Coventry i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror Coventry vinner også denne gang. H.

10. Norwich - Sheffield United
Norwich var blant favorittene til direkte opprykk foran sesongstart, men har ikke helt innfridd. Ligger på sjuendeplass med 57 poeng og har ikke mer enn tre poeng opp til Millwall på den siste playoffplassen. Uansett vist bra form i det siste med 4-3-1 på de åtte siste seriekampene.

Sheffield United har lenge hatt ett klart grep om andreplassen og direkte opprykk. Men vist sviktende form i det siste og har ikke bedre enn 3-0-4 på sine sju siste seriekamper. Med en kamp tilgode på Middlesbrough på tredjeplass, har ikke Sanders Berges lag mer enn tre poengs forsprang. Totalt 10-4-5 på bortebane.

Tøff bortekamp for Sheffield United dette, og Norwich taper nesten ikke kamper for tiden. HU.

11. West Bromwich - Millwall
West Bromwich sleit på bortebane forrige sesong (6-5-12) og de har ikke funnet av bortebane denne sesongen heller (5-5-8). Hjemme på the Hawthorns er de mye sterkere og 10-5-4 er tallene hittil denne sesongen. Ligger på niendeplass med 55 poeng på 37 spilte kamper og har dermed fem poeng opp til nettopp Millwall på den siste playoffplassen, Millwall med en kamp mer spilt. West Bromwich som står med formidable 9-1-0 på sine ti siste hjemmekamper.

Millwall endte på niendeplass forrige sesong, men ligger nå på sjetteplass med sine 60 poeng og innehar altså den siste playoffplassen. Variable 2-0-2 på de fire siste seriekampene, og gikk på et svært overraskende 0-1 tap hjemme mot nedrykkstruede Huddersfield i den siste seriekampen før landslagspausen. Vært best hjemme på the Den (10-5-4) og har mer moderate 7-4-8 på bortebane.

West Bromwich med ni seire på sine ti siste hjemmekamper, får vår fulle tillit på lørdagens tippekupong. H.

12. Wigan - Queens Park Rangers
Det ser ikke bra ut for tabelljumbo Wigan som med sine 31 poeng på 38 spilte kamper, har åtte poeng opp til Cardiff på sikker plass. De har riktignok kun tre tap på de åtte siste seriekampene, men de fem øvrige har alle endt med poengdeling og fem poeng på åtte kamper hjelper ikke allverden når tabellsituasjonen er så anstrengt. Kun tre seire er tatt på hjemmebane denne sesongen (3-6-10).

Queens Park Rangers har rast nedover tabellen etter nyttår og står med kun fire poeng på sine ti siste seriekamper (1-1-8). Ligger på 19. plass med 42 poeng og har fortsatt seks poeng ned til Huddersfield under streken. Totalt 5-5-9 på bortebane, men kun ett poeng på de fem siste bortekampene.

Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Chelsea - Aston Villa H

2. Arsenal - Leeds H

3. Brighton -Brentford HU

4. Crystal Palace - Leicester UB

5. Bournemouth - Fulham H

6. Nottingham Forest - Wolverhampton HUB

7. Birmingham - Blackburn UB

8. Cardiff - Swansea U

9. Coventry - Stoke H

10. Norwich - Sheffield United HU

11. West Bromwich - Millwall H

12. Wigan - Queens Park Rangers HU


432-rekker:
1. Chelsea - Aston Villa H

2. Arsenal - Leeds H

3. Brighton -Brentford HU

4. Crystal Palace - Leicester UB

5. Bournemouth - Fulham H

6. Nottingham Forest - Wolverhampton HUB

7. Birmingham - Blackburn UB

8. Cardiff - Swansea HUB

9. Coventry - Stoke H

10. Norwich - Sheffield United HU

11. West Bromwich - Millwall H

12. Wigan - Queens Park Rangers HUB