Ny millionhest fra Indre Østfold

Zara Kronos sammen med deleier Ansten Østbye og sønnen Harald etter seieren i E3-finalen på Färjestad. Foto: Privat.

Zara Kronos sammen med deleier Ansten Østbye og sønnen Harald etter seieren i E3-finalen på Färjestad. Foto: Privat.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ansten Østby fra Mysen kan glede seg over at treårshoppa Zara Kronos følger opp med store triumfer. Lørdag vant hun E3-finalen på Färjestad med hele 925 000 svenske kroner i førstepremie.

DEL

KARLSTAD: Ansten Østbye har hatt flere fine travere. De siste årene har han vært heldig å få være med på to stjernehester. Executive Caviar travet inn 2,5 millioner kroner som to- og 3-åring før han ble skadet under EM i fjor høst. Nå virker han i stedet som avlshingst. Men selv om løpskarrieren er over for ham, kan Østby glede seg over at treårshoppa Zara Kronos følger opp med store triumfer. Lørdag vant hun E3-finalen på Färjestad med hele 925 000 svenske kroner i førstepremie.

Les også: Gøran kjørte inn over 100.000 i seier i storløp - men denne gangen uten Lionel

Et eventyr

Fra tredje utvendig spurtet Zara Kronos forbi alle i sluttfasen og vant på den flotte kilometertiden 1.12,7a på 2140 meter for trener Joakim Lövgren.
–Hun stod i spor åtte ettersom det ble litt feil i kvalifiseringen. Været var dårlig og kusken slet med sikten da. Dermed var utgangsposisjonen vrien, men Zara Kronos kom fint på det i lørdagens løp og vant på en sterk måte. Vi visste hun var god nok for hun har gjort det meget bra før i år og blant annet vunnet en kvalifisering til Breeders' Crown. At det skulle klaffe så bra, er uansett et eventyr for oss. Det ble en liten feiring i Karlstad før turen gikk hjemover, forteller Østbye som eier 50% av hesten sammen med kameraten Oskar Eidsaa fra Drøbak.

Kjøpt på auksjon

– Hvor lenge har du vært med på hesten?

Oskar og jeg kjøpte henne på Kolgjini-auksjonen for to år siden, men har solgt ut halvparten. Vi har vært med på både opp- og nedturer med hestene våre, men det er utrolig moro å se de i banen når de gjør det bra. Zara Kronos har flere store løp utover sommeren og høsten. Blant annet E3-kvalifisering og forhåpentligvis finale på sprintdistanse tidlig i august, sier Østbye.

Hun er veldig bra, men ikke i nærheten av det nivået Executive Caviar var på. Synd med hans skade, men moro at han får så bra tillit hos hoppene, sier Østbye.

Det kan nevnes at faren til Zara Kronos er Raja Mirchi som var en stor stjerne for Lutfi Kolgjini for noen sesonger siden.

Les også: Stort treff på Momarken er avlyst på grunn av salmonellautbruddet i Østfold

Artikkeltags