Løpet var en stor utfordring - digg å kjøre så fort

Brage Vestavik (18) fra Mysen fikk ny topplassering i verdenscupen i utforkjøring. Foto: Esben Haakenstad.

Brage Vestavik (18) fra Mysen fikk ny topplassering i verdenscupen i utforkjøring. Foto: Esben Haakenstad.

Artikkelen er over 3 år gammel

Brage Vestavik var strålende fornøyd over at han for andre gang å ta en «Topp 10»-plassering i verdenscupen.

DEL

FORT WILLIAM: Det var i utforbakken i Fort William i England han søndag sikret seg en sterk niendeplass – etter å ha kjørt ned til åttendeplass i det første verdenscupløpet i år.

Helt digg

– Først leverte jeg noe av den beste kjøringen jeg har prestert med sjetteplass i kvalifiseringen. Så klarer jeg å følge opp med omtrent like bra kjøring i finalen. En niendeplass her under vanskelige forhold i den raskeste løypa verdenscupsrikuset har å by på, er helt digg. Jeg er strålende fornøyd, sier 18-åringen fra Mysen.

Brage klarte topp 10-plassering i Frankrike: – Egentlig over all forventning 

Brage er spesielt fornøyd fordi han ellers mener hans tekniske ferdigheter er styrken. Nå fikk han altså bekreftet at han kan holde høyeste hastighet også i den bratteste bakken.

– Løpet ble en stor utfordring fordi det var ekstremt bløtt i store deler av løypa etter mye regn natten før løpet. Jeg slet litt med å finne det aller beste og raskeste sporet i toppen av løypa, men avsluttet løpet desto bedre. Det var veldig gøy å få til kjøringen min så bra som jeg gjorde, poengterer Brage Vestavik, som riktig nok hadde håpet, men slett ikke forventet to «Topp 10»-plasseringer i årets to første verdenscupløp.

– Med denne nye topplasseringen er jeg sikret trening og kjøring i A-gruppa. Det er utrolig viktig for utviklingsmulighetene, sier Brage Vestavik.

Rett til Østerrike

18-åringen får ikke tid til å hvile på laurbærene etter sin strålende utforkjøring i England første pinsedag. For allerede til helgen er det klart for nytt verdenscupløp i Østerrike. Han reiser derfor rett videre til Mellom-Europa for å forberede seg.

– Selv om jeg har åpnet sesongen strålende, er det første målet mitt i østerrikske Leogang å kvalifisere meg for finale for tredje gang i år. Gjør jeg det, så kan alt skje. Men jeg satser uansett maksimalt på å utvikle meg videre og ytterligere nærme meg verdenstoppen enda mer, sier den dyktige utforkjøreren fra Mysen.

En skadefri og frisk Brage Vestavik skal hive seg utfor franske fjell: – Godt å slippe presset 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken