Brage nære på

11. plass: Brage Vestavik (18) fra Mysen kjørte lørdag ned til en fin 11. plass i juniorklassen i verdenscuprittet i østerrikske Lenzerheide.

11. plass: Brage Vestavik (18) fra Mysen kjørte lørdag ned til en fin 11. plass i juniorklassen i verdenscuprittet i østerrikske Lenzerheide. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Brage Vestavik var nære på å klare en «Topp 10»- plassering for femte gang i år i verdenscuprittet i Østerrike lørdag.

DEL

LENZERHEIDE: 18-åringen fra Mysen endte til slutt opp med en fin 11. plass på sykkelen i juniorklassen i Lenzerheide i utforløypa der, etter en fin niendeplass i fredagens kvalifisering, der hele 72 stilte til start.

Kun de 20 beste fikk kjøre lørdagens finale, slik at Brage kvalifiserte seg dit med god margin.

Den eneste andre nordmannen som kjørte i verdenscupen i Lenzerheide var senioren Isak Leivsson. Han ble nummer 40 i kvalifiseringen fredag

LES OGSÅ: Løpet var en stor utfordring - digg å kjøre så fort

Uhell ødela for Topp fem

Under vanskelige kjøreforhold etter regn hele natten før finalerittet, leverte Brage strålende kjøring gjennom største delen av løypa. Totaltiden hans ble 3.23,997 minutter.

Men et uhell på toppen ødela sjansene for hans kanskje beste plassering noensinne i verdenscupsirkuset.

– Jeg kjørte litt ut av løypa i det første steinpartiet. Det tapte jeg både mye tid og fart på. Irriterende. Men ellers følte jeg at kjøringen gikk virkelig bra. Jeg var fjerde-femte best i resten av løypa. Da er det surt å ende på 11. plass, poengterer Brage Vestavik.

– Jeg kjørte faktisk godt over to sekunder raskere i fredagens kvalifisering, selv om jeg safet og kjørte ganske rolig. Det løpet var jeg godt fornøyd over. Kjøringen min i kvalifiseringen var minst like god som det jeg presterte i finalen. Det er derfor liten tvil om at jeg har et høyere nivå inne, sier Brage videre.

Mysen-gutten ligger likevel på en flott åttendeplass sammenlagt i verdenscupen for juniorer denne sesongen.

– Jeg følte at formen var fin og mener jeg har mer inne. Neste gang håper jeg derfor å toppe åttendeplassen jeg har som best til nå i verdenscupen, sier hardtsatsende Brage.

LES OGSÅ: Sykkelstjernen Brage (18) har fått selskap av flere talenter

NM neste

Brage Vestavik reiser rett fra verdenscuprittet i Østerrike til trening i Hafjell.

– Det skal jeg trene fram til neste konkurranse, som er NM på Nesbyen om to uker. Det gleder jeg meg til. På Nesbyen får vi en løype med høy fart på varierte steinete underlag. Det burde passe meg bra, sier 18-åringen fra Mysen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken