Sterkt syklet av askimingen Jørgen Christoffersen i svenske U6

SOLID DEBUT: Førsteårssenior Jørgen Christoffersen (19) debuterte i seniorklassen med en sterk 18. plass i herrer elite i U6.

SOLID DEBUT: Førsteårssenior Jørgen Christoffersen (19) debuterte i seniorklassen med en sterk 18. plass i herrer elite i U6.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen min i storløpet U6 i Sverige, sier syklisten Jørgen Christoffersen etter 18. plass i herrenes eliteklasse.

DEL

TIDAHOLM: – Som førsteårs senior i eliteklassen og dermed yngst, og syklist for et lite lag som Fredrikstad, er jeg veldig fornøyd over en 18. plass totalt blant de nærmere 130 startende i herrer elite, kun vel ett minutt bak de aller beste i reell sykkeltid, poengterer den 19 år gamle askimingen, som oppnådde en 16. plass på en tempoetappe som beste enkeltetappe plassering i og rundt den svenske byen Tidaholm.

U6 heter for øvrig nettopp dette av to-tre grunner; for det første heter arrangørklubben U6, og dernest består rittet av seks etapper. I tillegg var det svært internasjonale rittet med deltakere fra mange land i ord-Europa, i mange år kun åpent for syklister i ungdomsklassene.

LES OGSÅ: Ingveig (19) skuffet over egen prestasjon i VM-runde: – Jeg gjorde feil jeg vanligvis ikke gjør

Satser på sykling

Førsteårssenior Jørgen Christoffersen var ferdig med videregående skole nå i våres. Nå blir det økt satsing på sykkelsporten i et forsøk på å finne ut hvor langt han kan nå.

– Jeg skal begynne å jobbe hos pappa og dermed blir alt tilrettelagt slik at jeg kan satse hardere på trening i håp om å utvikle meg videre som syklist. Målet mitt i første omgang er å levere så gode resultater at jeg kan få en plass på et av de større og mer profesjonelt satsende sykkellagene, forteller Christoffersen, som like før U6 deltok i firedagers norgescup med blandede resultater.

– Det var enda høyere nivå i norgescupen med tøffere lag å bryne seg på enn her i Sverige, poengterer 19-åringen.

LES OGSÅ: Joachim (16) er et råskinn i bakkene – dette er hans klare mål

Flere lokale i U6

Jørgen Christoffersen var tradisjonen tro ikke den eneste lokale som deltok i U6. Han hadde følge av flere unge syklister.

Lillebror Marius Christoffersen kjørte blant annet også. Glåmdal-syklisten endte til slutt opp med en 29. plass sammenlagt i herrer junior.

I kvinneklassen ble Mysen-kvinnen Martine Bjerke Sundby, som representerer Oslo-klubben Frøy, nummer 40 sammenlagt.

Smaalenene sykkelklubb hadde dessuten med fire deltakere. I gutter 15–16 år ble August Skjolden og Trym Bjørner Westgaard Holther henholdsvis nummer 66 og 72 sammenlagt blant de 120 fullførende i klassen.

Unggutten Herman Sander Bjerke Adolfsen leverte strålende sykling gjennom alle etappene og endte opp med en sterk syvendeplass sammenlagt i gutter 10–12 år. Endelig nevner vi at sistnevntes søster, Helene Sofie Bjerke Adolfsen, ble nummer 14 sammenlagt i jenter 10–12 år.

LES OGSÅ: Ladies Tour 2018 kommer til Indre Østfold: – Garanterer verdens beste startfelt!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags