Gå til sidens hovedinnhold

Torbjørn (27) ble norgesmester etter langvarig skade

Artikkelen er over 2 år gammel

Skjetvingen Torbjørn Johansen fikk en solid opptur da han spilte seg til NM-gull i lag med Miklagard.

KLØFTA: 27-åringen, som også spiller for Askim golfklubb, satser knallhardt på golf. Men i hele fjor fikk han knapt spilt turneringer i det hele tatt grunnet skade i lysken. Gjennom gedigen innsats gjennom vinteren for å komme tilbake, klarte han å sikre seg en plass på laget til Miklagard golfklubb under lag-NM og fikk gleden av å bli norgesmester.

Les også: Golfproffen Torbjørn (26) har vært skadet i sju måneder – mener han er blitt bedre spiller

Veldig positivt

– Det er veldig positivt å bli norgesmester for lag. Jeg spilte bra golf i to dager med Henrik Bjørnstad som makker. Norges beste herregolfspiller gjennom tidene har gjort comeback og bidro godt til lag-NM-gullet, som er viktig for klubben, poengterer Torbjørn Johansen.

I et lag-NM spiller to og to på laget sammen i såkalt «foursome», der spillerne slår annenhver gang.

– Det er en krevende spilleform og det blir mye situasjonsbestemt trening. Man må prestere på det ene slaget man har framfor seg og så overlate det neste til partneren, forteller skjetvingen videre.

På hjemmebane på Miklagard, som har Norges flotteste golfanlegg, klarte Torbjørn og lagkameratene å innfri favorittstemplet og vinne mesterskapet etter en litt trå start. Til slutt endte laget 35 slag under par og vant med solide åtte slags margin til Drøbak på andreplass.

– Hele laget spilte bunnsolid og vi vant med god margin, sier 27-åringen fornøyd.

Les også: Golfproff (26) fra Skiptvet: – Det er frustrerende å være skadet

Har jobbet hardt

– Torbjørn har jobbet knallhardt i hele vinter for å komme tilbake etter skaden med base i Austin i Texas, samt et par måneder i Florida på besøk hos oss ved juletider, forteller pappa Oddbjørn Johansen.

Han forteller videre at Torbjørn stadig har spilt bedre etter «comebacket».

- Etter 24. og 20. plass i to turneringer, slo han til med en fin femteplass i Stockholm nylig, forteller faren.

Aktive planer

Torbjørn satser nå på mye trening og flere turneringer framover.

– Planen min nå er å bruke turneringene i Nordic Golf League til å spille meg i form til høstens European Tour-kvalifisering. I de ukene jeg er hjemme i Norge, kommer jeg til å drive mye mengdetrening, avslutter det lokale golftalentet, som endelig ser lyst på golfframtiden igjen.

Kommentarer til denne saken