Skjetving gjorde knallprestasjon på party-øy

Ingeveig Håkonsen og hennes lag bestående av Erika Melchior, Valldal og Huldeborg Barkved, sikret seg bronse i helgens lag-VM på Ibiza.

Ingeveig Håkonsen og hennes lag bestående av Erika Melchior, Valldal og Huldeborg Barkved, sikret seg bronse i helgens lag-VM på Ibiza. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingveig Håkonsen representerte det norske triallandslaget under Trial des Nations.

DEL

I forrige uke tok Ingveig Håkonsen (20) fra Skiptvet motoraktivitetsklubb femteplass i siste VM-runde. Denne helgen tok hun turen sammen med resten av det norske triallandslaget til Ibiza for å delta i årets lag-VM.

Lørdag var det parade gjennom Ibiza by med motorsyklene, før Ingveig Håkonsen fra Skiptvet var en av de to deltakerne fra Norges kvinnelag som kjørte kvalifiseringsseksjon. Dette gikk så bra at Norge sto som nest siste lag til start i konkurransen.

I 30 varmegrader skulle det kjøres to runder med 15 seksjoner i hver. Etter første runde lå Norge på tredjeplass, men det var tett, og kun to prikker skilte opp og ned på resultatlista. Den siste runden kjørt Håkonsen prikkfritt, noe som bidro sterkt til at Norge fikk bronse i årets Lag-VM, bak Spania på førsteplass og Storbritannia.

– Jeg syns det er helt utrolig at vi klarte å få tredjeplass. Det hadde jeg faktisk ikke trodd, sier Håkonsen fornøyd på vei hjem fra Spania.

– Jeg kjørte opp mot mitt beste med en helt feilfri andrerunde og med veldig sterk kjøring fra resten av laget holdt det til en pallplass. Det var et veldig hektisk løp med mye tidspress og opp mot 31 varmegrader, så det var ikke lett å klare å prestere på sitt beste, forklarer Skjetvingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Spektatulære omgivelser: Håkonsen forteller at det å kjøre på Ibiza er noe av det råeste hun har gjort.

Spektatulære omgivelser: Håkonsen forteller at det å kjøre på Ibiza er noe av det råeste hun har gjort.

I tillegg til Håkonsen kjørte Erika Melchior, Valldal og Huldeborg Barkved for det norske landslaget. Håkonson mener at forholdene på den spanske øya er noe av det mest spektakulære hun har kjørt i.

– Det er noe av de råeste seksjonene jeg har kjørt til dags dato. Løyper på klippene rett ved havet. Tilskuerne kom til fots, med båter og på vannskutere. Transport og seksjoner foregikk også midt i sentrum av Ibiza.


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken