Nytt godt verdenscupløp av Jørgen (24): – Godt å vise at fjoråret ikke var et blaff

SJUENDEPLASS: Jørgen Sæves ble nummer sju i B-gruppa i verdenscupen i Japan fredag morgen.

SJUENDEPLASS: Jørgen Sæves ble nummer sju i B-gruppa i verdenscupen i Japan fredag morgen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Jørgen Sæves (24) gikk et nytt godt løp i verdenscupen på skøyter i Japan. – Selv om det ikke var noe toppløp, så har jeg fått vist at fjoråret ikke var et blaff.

DEL

Tomakomai: I fjor sto Jørgen Sæves utenfor landslaget og fikk med seg NM-sølv i sprint og deltakelse både i EM og VM i sprint. I sistnevnte ble han nummer 17. Resultatene var såpass gode at han igjen fikk innpass på landslaget denne sesongen.

LES OGSÅ: Solberg kjører for VM-medalje: – Sesongen har vært vanskelig for meg, både i bilen og utenfor   

God sesongstart

For Jørgen Sæves har det vært viktig å bevise at han har noe på landslaget og at fjoråret ikke bare var et blaff. Så langt i sesongen har han vist et stabilt godt nivå. Forrige helg gikk han to 500-metere i verdenscupen i Obihiro i Japan. Da endte han opp med sjette- og niendeplass i B-gruppa på 35,44 sekunder og 35,64 sekunder. A-gruppa består av de 20 beste rangerte løperne, mens de nest beste går i B-gruppa.

Nå har verdenscupsirkuset forflyttet seg fra innendørsbanen i Obihiro til utendørsanlegget i Tomakomai i Japan. Tidlig fredag morgen gikk han på ny en 500-meter i B-gruppa. Denne gangen ble tiden 36,60 og sjuendeplass. Vant B-gruppa den nederlandske storløperen Kjeld Nuis på 35,90.

– Jeg har kommet godt i gang denne sesongen. Det har vært viktig å vise at forrige sesong ikke var et blaff. Selv om jeg ikke har levert noen toppløp ennå, så leverer jeg stabilt bra og på det nivået jeg var på det beste forrige sesong. Så hvis jeg klarer å toppe formen enda litt til, så tror jeg det blir veldig bra, sier Jørgen Sæves, som i de to første løpene i Japan slet med startene.

I dag tidlig satt det bedre på utendørsbanen i Tomakomai. Første 100 meter ble passert på 10,08 sekunder. Det var raskere enn landsmannen Henrik Fagerli Rukke som til slutt endte på tredjeplass på 36,33.

LES OGSÅ: Oda (29) til topps i Brasil – slo verdenseneren for aller første gang

– Skal trøkke til

– Starten var bra, men denne gangen føltes det helt dødt ut på vekslingssiden. Der tapte jeg de tre tiendedelene til Henrik. Synd jeg ikke klarer å få til et løp som er godt hele veien. Får prøve å få til det i morgen, sier askimingen, som skal gå ny 500 meter lørdag morgen.

– Jeg skal trykke til i morgen, så skal jeg hjem og spise meg opp til verdenscupen i Polen – om jeg blir tatt ut. Jeg har ikke spist så godt her borte. Maten er annerledes og jeg er litt kresen av meg. Så jeg gleder meg til maten hjemme, humrer han.

På sikt håper han å komme seg opp i A-gruppa. De tre beste i B-gruppa rykker opp etter hvert løp. Ikke bare på grunn av det sportslige, men også på grunn av det økonomiske. For Norges Skøyteforbund dekker kun reisekostnadene til A-løpere.

– Jeg har aldri vært oppe i A-gruppa før, så det er klart et mål for meg. Dessuten betyr det selvfølgelig mye økonomisk, forteller Jørgen Sæves, som representerer Båstad IL.

For øvrig vant Tasuya Shinhama A-gruppa med tiden 35,45 sekunder. OL- og VM-vinner Håvard Holmefjord Lorentzen skuffet og ble bare nummer 11 på 35,95.

 

LES OGSÅ: Ole Johan (32) blir trener i Toppserien: – Det som trigget meg mest var å bli en del av norsk toppfotball

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags