Momarken-hest kjørte inn 125.000 kroner på Biri: – Hun gjør enorme løp hver gang

GOD: Brenne Blissi og Åsbjørn Tengsareid vant på Biri.

GOD: Brenne Blissi og Åsbjørn Tengsareid vant på Biri. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var stor kaldblodsdag på Biri lørdag. Alle de ti løpene ble kjørt for kaldblodstravere. To lokaltrente hester gikk til topps i hvert sitt store oppgjør.

DEL

GJØVIK: Det ble kjørt flere storløp på Biri lørdag. Hoppa Brenne Blissi har hatt en kanonsesong og knapt nok levert et dårlig løp. Ei heller denne dagen. Hun rundet til årets sjuende triumf da hun vant DNTs 5-åringsløp for hopper.

Trent på Momarken

Kusk Åsbjørn Tengsareid vred på i fjerdespor på siste langside. Inn på oppløpet hadde Brenne Blissi koblet grepet på lederen og vant lett på kilometertiden 1.26,5 på 2160 meter. Førstepremien var på 125 000 kroner. Trener er Jens Kristian Brenne på Momarken:

– Brenne Blissi er utrolig. Hun gjør enorme løp hver gang og sto på noe vanvittig til mål fra sitt lange tillegg, sa Brenne om hesten hans far er den lykkelige eier og oppdretter av.

LES OGSÅ: Talentet Malin (15) trosser funksjonshemningen sin: – Jeg har utviklet andre sanser

Vant trøstløp

Eidsberg-hesten Sikvelands Bork har utviklet seg fint de siste månedene. Askim-kvinnen Anita Valstad Hagmann plasserte hesten tidlig som toer i trøsteløpet av Biri oppdretningsløp. Styrte så ut i dødens før en runde var kjørt, så ble det tet ut på siste langside. Seieren ble enkel da nærmeste konkurrent feilet på oppløpet. Sikvelands Bork vant på tiden 1.29,8a på 2100 meter. Det resulterte i 40 000 kroner til eierne Wivie Breibybråten og Jon Magne Vik:

– Sikvelands Bork har vært lettvint på alle måter etter at han kom til oss som føll. Det er ikke mange hester som har et så lett trav, sa Vik som også er trener.

Nevnes må også at treårige Rappstjernen vant Biri oppdretningsløp på banerekordtiden 1.24,7a/2100. Ulsrud Tea spurtet inn til klar seier i Vintilla-travet. Hun travet norgesrekordtiden 1.23,9v på 2620 meter og var den første hoppa som vant Vintilla-travet i løpets 36-årige historie. I Arne Lunds minneløp seiret Grislefaksen GL for Jan Roar Mjølnerød. Cato Antonsen ble fjerde med Hugo Bäck.

LES OGSÅ: Eliteseriedrømmen til Jesper (20) ble knust av ett enkelt hopp: – #8211;I det jeg landet var det akkurat som om kneet sviktet

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags