Fredrik (21) valgte bort lokal klubb: – Det blir rart å ikle meg en annen drakt

BYTTER KLUBB: Fredrik Sandvik (til høyre) skal løpe for Ullensaker/Kisa kommende sesong. Der blir han blant annet klubbkamerat med Sondre Opaker Øines (til venstre.

BYTTER KLUBB: Fredrik Sandvik (til høyre) skal løpe for Ullensaker/Kisa kommende sesong. Der blir han blant annet klubbkamerat med Sondre Opaker Øines (til venstre. Foto:

Fredrik Sandvik har alle år representert Askim IF. Med tungt hjerte forlater han nå klubben.

DEL

21-åringen har helt siden han begynte med friidrett 10-årsalderen representert Askim IF. Til tross for tilbud fra andre klubber i flere år, har Knapstad-gutten vært trofast mot moderklubben. Helt fram til denne sesongen. Nå har Fredrik Sandvik bestemt seg for å gjøre det samme som de to tidligere Askim-utøvere, Vetle Aasland og Elias Ottosen, gjorde i 2010 og 2013. Han går til Ullensaker/Kisa.

LES OGSÅ: Ingen i Askim har løpt maraton fortere enn Eirik (36) – slik trener fastlegen og trebarnspappaen

Gruer seg litt

– Det er veldig rart. Jeg har vært i Askim IF i 11–12 år. Nå skal jeg løpe for en annen klubb i en annen drakt. Jeg må si jeg gruer meg litt, forklarer Fredrik Sandvik.

(Saken fortsetter under bildet)

AMBISJONER: Fredrik Sandvik har som mål å klare EM-kravet på 3.000 meter hinder som er tiden 8:45.

AMBISJONER: Fredrik Sandvik har som mål å klare EM-kravet på 3.000 meter hinder som er tiden 8:45. Foto:

Det er flere grunner til at han velger å forlate Askim IF.

– I Askim er jeg veldig alene som seniorutøver. Ull/Kisa er en klubb som satser litt, ikke minst på stafetter som Holmenkollstafetten. Klubben har et veldig bra treningsmiljø som jeg kjenner fra før av og et godt sportslig tilbud. Jeg får også mer støtte enn jeg ville ha fått i Askim, forklarer han, som samtidig poengterer at han fortsatt vil ha Askim som klubben i sitt hjerte.

– Det er lov med ferierepresentasjon i friidrett når jeg er student. Så én måned i sommer kommer jeg til å løpe for Askim. Det er jeg glad for, påpeker han.

LES OGSÅ: Gabrielle (47) fra Hærland skal lede forbund med utøvere i verdenstoppen

Forstår valget hans

Fredrik Sandvik blir møtt med forståelse i Askim IF friidrett.

– Det er forståelig at Fredrik velger en klubb med større miljø. Han har hatt god støtte fra oss og lokale sponsorer. Han kommer nok likevel litt bedre ut av det nå, men hovedforskjellen blir nok den sportslige biten. Blant annet muligheten for å knive i toppen med laget sitt i Holmenkollstafetten og NM-stafetter, samt matching på treningene av utøvere på høyt nivå, sier friidrettsleder Lasse Jensen, og fortsetter:

– Det har vært veldig moro å se Fredrik sin utvikling. Han var en allsidig utøver som drev med forskjellige øvelser de første årene, noe som er veldig lurt. I de tidlige ungdomsårene hang han litt etter i utviklingen og var liten i forhold til konkurrentene. Plutselig skjøt gutten i været og nærmet seg de beste i årgangen på et par sesonger, før han ble blant de beste i juniorklassen. Fredrik er veldig seriøs, så han har muligheter til å utvikle seg ytterligere om han holder seg skadefri. Fredrik har vært vår mest profilerte utøver de siste sesongene. Han har tatt gull i flere norske mesterskap hver sesong og dessuten kvalifisert seg til to EM-deltakelser. Vi ønsker ham selvsagt lykke til i ny klubb og håper å se ham i vår drakt i noen stevner i sommer.

LES OGSÅ: I dag startet Tobias (24) i jobben som daglig leder – får ansvaret for over 500 medlemmer

Oppkjøringen i gang

For Fredrik Sandvik er oppkjøringen til ny sesong i full gang. Han har hatt et par dager i Sevilla i Spania nå, før han fortsetter turen videre til Portugal sammen med landslaget. Der skal han være i to uker, før han kommer hjem til innendørs-NM i Bærum i begynnelsen av februar. Sesongens mål for hoblingen er EM i friidrett i Paris i august. Han håper å kvalifisere seg på 3.000 meter hinder. I så fall må han klare kravet på 8 minutter og 45 sekunder.

– Jeg mener det er innen rekkevidde. Jeg har løpt på 8:58 tidligere. I U23-EM i fjor løp jeg på ni blank med fall, forteller han.

(Saken fortsetter under bildet)

TRENER: Storebror Anders (27) har blitt ny personlig trener for lillebror Fredrik Sandvik (21). Sammen håper duoen på at Fredrik skal ta store steg på 3.000 meter hinder.

TRENER: Storebror Anders (27) har blitt ny personlig trener for lillebror Fredrik Sandvik (21). Sammen håper duoen på at Fredrik skal ta store steg på 3.000 meter hinder. Foto:

Noe av grunnen til optimismen er at han i år virkelig går inn for å spesialisere seg på distansen. Med seg som personlig trener har han fått storebror Anders Sandvik (27), tidligere 800-meterløper, crossfitutøver og vektløfter.

– Anders mener jeg har mye å hente på hinderpasseringene. Det går mye på teknikk og styrke. Så det jobber vi med, forklarer Fredrik Sandvik, som løper rundt 150–160 kilometer i uka.

– Med fem-seks intervaller i tillegg i uka, så er det ganske tøft. Men jeg føler meg faktisk i bra form om dagen, smiler han.

LES OGSÅ: Slik ble Asgeir (45) kvitt smertene i knærne – i helgen løp han 180 kilometer

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags