SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Én Everton-seier på 22 kamper

Britain Football Soccer - Everton v Arsenal - Premier League - Goodison Park - 13/12/16 Everton's Ashley Williams at the end of the match  Reuters / Phil Noble Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Britain Football Soccer - Everton v Arsenal - Premier League - Goodison Park - 13/12/16 Everton's Ashley Williams at the end of the match Reuters / Phil Noble Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. Foto:

Av

Sist Liverpool tapte et Merseyside-derby var i 2010.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OddstipsDet er et flott oddsprogram som venter denne mandagen. Det er Merseyside-derby mellom Everton og Liverpool og Spania møtes Athletic Bilbao og Celta Vigo, Baskerland mot Galicia. Det er også kamper fra en rekke andre lavere ligaer i Europa og ishockey fra Hockeyallsvaenskan og NHL.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Everton – Liverpool B

Engelsk, Premier League. Merseyside-derby. Etter kun én seier på de ti siste kampene, imponerte Everton hjemme mot Arsenal sist tirsdag. Da snudde de 0–1 til 2–1. Det var den første seieren i ligaen siden slutten av oktober.

Ronald Koemans menn har fortsatt til gode å tape hjemme denne sesongen. De står med 4-4-0 og 12–6 i målforskjell. Det er bare tre lag i Premier League som er ubeseiret på hjemmebane. I tillegg til Everton er også Tottenham og Liverpool uten hjemmetap så langt.

Før mandagens kamp ligger Everton nede på niendeplass med 23 poeng. De er elleve poeng bak Liverpool på tabellen. Det har vært stilt store forventninger til Everton de siste to sesongene, men de har ikke innfridd.

Det er egentlig litt rart. Everton har noen av de mest erfarne forsvarsspillerne i Premier League. Séamus Coleman, Leighton Baines, Ashley Williams og Phil Jagielka er solide spillertyper.

På midtbanen har The Toffees James McCarthy, Idrissa Gueye og Gareth Barry, det er en flott miks av unge og rutinerte spillere. I angrep har Everton Romelu Lukaku, Kevin Mirallas og Aaron Lennon som alle har stor fart. Lukaku har scoret ni ganger for blåtrøyene, og den belgiske landslagsspissen er mannen Liverpool må passe på.

Både Besic og Bolasie er skadet, mens kaptein Jagielka er suspendert.

Sannsynlig Everton-lag (4-3-3): Stekelenburg–Coleman, Funes Mori, Williams, Baines–Barkley, Gueye, McCarthy–Mirallas, Lukaku, Valencia.

Liverpool hentet seg fint inn med en 3-0-borteseier over Middlesbrough onsdag etter å ha endt opp 2–2 hjemme mot West Ham i kampen før.

Liverpool scoret minst to mål i de fem siste kampene. Coutinho er fortsatt savnet, men det er ikke offensivt Liverpool har vist svakhetstegn denne høsten. Derfor er det positivt at Matip blir spilleklar. Han er viktig defensivt. Også Sturridge er ventet å bli spilleklar. Den beste nyheten i mine øyne er at manager Klopp har bestemt at Mignolet vokter buret igjen. Karius har vært svak i de siste kampene, og han trengte avløsning.

Trolig Liverpool-lagoppstilling (4-3-3): Mignolet–Clyne, Lovren, Matip, Milner–Lallana, Henderson, Wijnaldum–Mane, Origi, Firmino.

Fire av de fem siste Merseyside-derbyene på Goodison Park har endt med poengdeling, og jeg ser at det er mange eksperter som mener at også mandagens match vil ende uavgjort. Jeg tror ikke det.

Liverpool har ikke tapt mot Everton på de siste tolv kampene. Sist Everton vant Merseyside-derbyet var tilbake i oktober 2010. Da vant de 2–0 på hjemmebane. Det er også den eneste Everton-seieren i Merseyside-derbyet på 22 kamper.

Samtidig skal det sies at elleve av de siste 22 kampene mellom klubbene fra Beatles-byen har endt uavgjort. Statistisk sett er det en stor sjanse for at kampen ender uten en vinner.

Forutsetningene er likevel litt annerledes denne sesongen. Liverpool kjemper i toppen, og de må ha tre poeng om de skal holde følge med Chelsea.

Jeg tror Liverpool vinner. 1,95 i odds er litt i underkant av hva jeg hadde håpet på, men jeg går likevel for borteseier. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips mandag 19. desember:

Everton – Liverpool 3,35 – 3,30 – 1,95 B

Total odds: 1,95