SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Klopps Anfield-mareritt 

Liverpool manager Jurgen Klopp gestures on the touchline, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Stoke City, at Anfield, in Liverpool, England, Tuesday Dec. 27, 2016. (Martin Rickett/PA via AP)

Liverpool manager Jurgen Klopp gestures on the touchline, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Stoke City, at Anfield, in Liverpool, England, Tuesday Dec. 27, 2016. (Martin Rickett/PA via AP) Foto:

Av

Her er vårt siste oddstips i 2016! Følg live-oddsen her!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

OddstipsOddsprogrammet lørdag er fylt opp med kamper fra England og Skottland. På kvelden er det kamper fra amerikansk fotball som dominerer.

Lørdagskupongen: Bare nesten for Liverpool

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto

Liverpool - Manchester City U

Gullhåpet lever på Merseyside. Jürgen Klopp har fått sving på sitt Liverpool-lag. Etter 4-1-seieren mot Stoke tredje juledag ligger rødtrøyene på 2.-plass i Premier League, med 40 poeng. Det er seks poeng opp til Chelsea.  Det er noe herlig sjarmerende over denne sesongens Liverpool-utgave.

I spissen for det står den tyske "bestefaren" Jürgen Klopp. Han omfavner alle spillerne etter hver kamp, og det er et samhold i laget man ikke har sett maken til på mange, mange år.  Det samholdet viser seg også på banen. Liverpool spiller en forrykende angrepsfotball, som selv Manchester United-fansen må ta av seg hatten for. 45 mål har de scoret på 18 kamper, og i åtte av kampene har de scoret tre mål eller mer. Det er intet mindre enn imponerende. 

Men det er én kode Jürgen Klopp ikke har klart å knekke. Hvordan slå storkanonene, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea og Tottenham, på hjemmebane.

På bortebane har Liverpool under Klopp tatt den ene skalpen etter den andre. Det ble seier borte mot Arsenal (4-3), seier borte mot Chelsea både denne sesongen og den forrige (2-1 og 3-1), de slo Manchester City 4-1 borte før jul i fjor og spilte 0-0 mot Tottenham i Klopps debut. Faktisk har Liverpool under Klopp ikke tapt på bortebane mot noen av de antatte storlagene. 

Men statistikken hjemme på Anfield mot de samme lagene er ikke like hyggelig lesning. Bare én seier på seks forsøk har det blitt, og slikt blir det ikke ligagull av. De slo Manchester City 3-0 hjemme i mars, men ellers har det blitt tap og uavgjort mot Manchester United, uavgjort mot Chelsea, uavgjort mot Arsenal og uavgjort mot Tottenham.

Foruten kampen mot City er fellesnevneren i de øvrige oppgjørene at Liverpool spilte langt under pari. Både mot Arsenal og Chelsea sikret Liverpool ett poeng på overtid.

 Liverpool har en god statistikk hjemme mot Manchester City. De har gått 13 hjemmekamper på rad uten tap mot de lyseblå, og vunnet ni av dem. I mars endte det som nevnt med seier 3-0, men da var det mot et City-lag uten mulighet til å vinne ligaen, og som heller satset alt på Champions League. 

Under Pep Guardiola har City svingt så voldsomt i prestasjonene at det nesten er umulig å spå et utfall av denne kampen. De kan diske opp med den lekreste angrepsfotballen, men kan også plutselig få en kollektiv kollaps som den mot Leicester for et par uker siden. City vant 3-0 mot tabelljumbo Hull på Boxing Day, men det sto faktisk 0-0 til det var spilt drøyt 70 minutter. Det måtte et straffespark til for å få hull på byllen.

Denne sesongen har vi sett topp- og bunnivået til både Liverpool og City. På sitt beste vil jeg si at de er jevngode. Begge lagene trenger en seier for å henge på Chelsea, som har overkommelig motstand på hjemmebane.  Liverpool og City er de mestscorende lagene i ligaen, men begge trøbler litt bakover.

Jeg tror det kan bli mye mål, men like mange til hver. 100 kroner innsats på uavgjort. 

Her er vårt råtips lørdag 31. desember:

Liverpool - Manchester City 2,20 - 3,25 - 2,85 U

Totalodds: 3,25