(Siste)

Mens Norge har null sjanse for å nå VM i 2018, kjemper de ordentlige fotballnasjonene med nebb og klør for VM-billetter. Blant helgens kvalik-kamper finner vi klassikeren Skottland - England, der dessverre en del av fokuset vil bli på terrorfaren i Storbritannia om dagen.

Vi håper virkelig ikke det smeller i Glasgow, og tror heller ikke på noen bombe resultatmessig. Til det er England for gode, de har 14-1-0 på sine 15 siste kvalifiseringskamper til EM og VM! Men vi tar med en U for stolte skotter.

Norge har vi ingen tro på, rein B på Ullevaal mot Tsjekkia. Og blant syv kamper fra norsk 1.-, 2.- og 3. divisjon, er HamKam og Fram Larvik de klareste favorittene.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er fredag klokken 1555.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Norge - Tsjekkia  B

VM-kvalik, og det er selvsagt ingen grunn til optimisme for Norges herrelandslag. Tsjekkia tapte kun 1-2 for Belgia på mandag, og har 2-2-1 i VM-kvaliken. Lars Lagerbäck prøver en kar som er innbytter i Hearts (Bjørn Maars Johnsen), det sier det meste!

2. Skottland - England  (U)B

England har vært nesten like suverene i kvaliken nå (4-1-0), som de var i EM-kvalifiseringen sist (10-0-0 på ti kamper). Men Skottland er ikke lette å slå på hjemmebane, og når hver eneste skotte vil få legendestatus om de vinner, vil de ofre det meste.

3. Aserbajdsjan - Nord-Irland  (HU)B

Aserbajdsjan tar igjen Nord-Irland hvis de vinner denne. Begge lag er med i kampen om 2. plassen i gruppe C (Norges gruppe), bak suverene Tyskland. Nord-Irland holdt Tsjekkia til 0-0 i Praha i åpningskampen, så denne er helt åpen.

4. Kasakhstan - Danmark  (U)B

Kasakhstan er sist i gruppe E, med usle to poeng. Det betyr ikke at dette blir lett for Åge Hareides danske drenge, men skal de ha noen håp om 2.-plass og playoff (de åtte beste toerne), bør denne vinnes. Men Kasakhstan holdt Romania til 0-0 i siste hjemmekamp.

5. Polen - Romania  H

Polen er på god vei mot VM, topper gruppe E suverent, hele seks poeng foran Montenegro på 2.-plass. Romania er ett poeng bak der igjen, og altså med i kampen om en potensiell playoff-plass. Men de tapte 0-3 hjemme for Polen, og taper nok igjen her.

6. HamKam - Follo  H

Så var vi i norsk 2. divisjon, som etter omleggingen i vinter består av to avdelinger. I avdeling 1 er Hamkam på toppen. De fikk seg et tap sist, men på hjemmebane har de fire strake seire, og 7-0 i målforskjell. Follo er under streken.

7. Kjelsås - Bærum  (U)B

Kjelsås hadde en elendig start på sesongen, med tre strake tap. Men siden har de fem kamper ubeseiret (2-3-0), så der er det klar fremgang. Men Bærum er også i form, og med tre strake seire har de heng på topplagene. Må bli favoritt.

8. Grorud - Alta  U(B)

Grorund er ikke verst, de har 5-0-3 på åtte kamper. Spesielt hjemmestatistikken er sterk, med tre seire på fire forsøk, og 10-5 i målforskjell. Men Alta er ubeseiret på sine åtte, og er bare poenget bak HamKam i toppen. Kjører nok en UB.

9. Fram Larvik - Egersund  H

I avdeling 2 har Fram Larvik virkelig fått sving på sakene, med fire strake seire etter en svak sesongstart. Egersund har motstatt kurve, for etter en bra åpning med 3-1-0 på de fire første, har de fire neste bare gitt ett poeng.

 

10. Pors Grenland - Fløy  (U)B

Så er vi nede i 3. divisjon, og der ligger Pors bra an i avdeling 3. Det er bare det at topplaget heter Fløy (Flekkerøy), og de styrer mot opprykk. De er bra både borte og hjemme, og er mine favoritter. Men Pors er så bra at jeg tar med en U.

11. Steinkjer - Junkeren  B

I avdeling 5 har Steinkjer hatt en ruskete første del av sesongen, og ligger under streken etter 2-2-4 på åtte kamper. Junkeren er i en mer komfortabel posisjon, og er i form – med tre seire og en uavgjort på de fire siste. Tar sjansen på at form betyr seier her.

12. Stjørdals-Blink - Verdal  H

Stjørdals-Blink topper 3. divisjon avd. 5, og scorer flotte tre mål i snitt per kamp. De fire siste er vunnet. Verdal er vanskelige å slå, spiller en god del uavgjort. Men jeg tror likevel at en formsterk serieleder på hjemmebane må få stå ugardert.

zxcfbzxcvb