SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Athletic Bilbao får trøbbel mot Barca

Athletic Bilbao's Aritz Aduriz, left, goes to celebrates the goal of Inigo Lekue, center, after scoring his team's third goal during the Europa League Group F soccer match between Athletic Bilbao and Sassuolo, at the San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Nov. 24, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Athletic Bilbao's Aritz Aduriz, left, goes to celebrates the goal of Inigo Lekue, center, after scoring his team's third goal during the Europa League Group F soccer match between Athletic Bilbao and Sassuolo, at the San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Nov. 24, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos) Foto:

Av

Barca stiller med et sterkt lag i Baskerland.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OddstipsDet ble dessverre ikke gevinst på oddstipset onsdag. Da hadde vi kun ett tips, og det var på uavgjort mellom Tottenham og Chelsea, men Spurs overrasket med å vinne 2–0.

Det er ishockeykamper som dominerer oddsprogrammet torsdag. Det spilles blant annet kamper i den norske eliteserien, KHL, svensk SHL, i Finland og Tyskland. Det er også et par spennende fotballkamper: Athletic Bilbao møter Barcelona i cupen og det er toppoppgjør i League Two mellom Doncaster og Portsmouth.

Midtukekupongen: City jakter cupsuksess

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Athletic Bilbao – Barcelona B

Spansk Copa del Rey, åttendedelsfinale, Kamp 1 av 2. Athletic Bilbao møter regjerende cupmester Barcelona hjemme på San Mames. Disse lagene møttes også i cupen sist sesong. Den gangen var det i åttendedelsfinalen, og da vant Barca 2–1 i Baskerland.

Athletic er sterke på hjemmebane. De står med 6-1-1. Det eneste tapet på hjemmebane denne sesongen kom nettopp mot Barcelona. Katalanerne vant 1–0 i det tilsvarende oppgjøret i serien i august.

Barcelona tar cupen på alvor. De har spilt seg frem til finalen i Copa del Rey de siste tre årene, og de har vunnet de to siste gangene. Sist sesong slo de Sevilla i finalen etter ekstraomganger og året før vant de 3–1 mot torsdagens motstander. 

Luis Enrique tar ikke lett kampen i Baskerland. Han har tatt ut en sterk tropp til åttendedelsfinalen etter å ha rotert mye på laget i forrige cupkampen mot Hercules. Messi, Suárez og Neymar er alle i troppen etter en forlenget juleferie.

De har god grunn til å satse på cupen etter å ha havnet litt bakpå i La Liga. Barcelona ligger tre poeng bak Real Madrid med én kamp mer spilt. Men Barcelona avsluttet 2016 med fantastiske resultater. De hadde fire strake seire og imponerende 18–1 i målforskjell.

Arda Turan viste glimrende form på tampen av 2016, og han er en mann Athletic ikke må glemme, selv om Messi, Suraez og Neymar er det mest profilerte offensive truslene til Barca.

Med Jasper Cillessen ute med skade, vil Jordi Masip stå i mål for gjestene fra Catalonia. Barcelona må i tillegg klare seg uten Mathieu, Vidal og Denis Suárez, men det har liten betydning, slik jeg ser det.

Sannsynlig Barcelona-lag (4-3-3): Masip; Roberto, Pique, Umtiti, Digne; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Athletic-trener Ernesto Valverde har egentlig bare en skadebekymring. Oscar de Marcos er ute med skade, og han er en viktig brikke i Bilbao-laget. Hans fravær vil svekke Athletic defensivt. Athletic mangler også Álvarez og Aketxe.

Trolig Athletic-lagoppstilling (4-2-3-1): Kepa; Boveda, Laporte, Etxeita, Balenziaga; San Jose, Benat; Williams, Eraso, Susaeta; Aduriz.

Athletic er ganske forutsigbare. Aritz Aduriz er den største offensive trusselen hos baskerne. Både Aduriz og Inaki Williams har stor hurtighet, og de kan skape problemer for Barca-forsvaret. 

Jewg tror dette blir en tett og jevn kamp, men jeg forventer en knapp seier til Barca. De som vil ha høyere odds på denne kan muligens forsøke seg på handikap-spillet med ettmålsseier til Barca. Jeg satser på en ordinær borteseier. Det gir 1,50 i odds, og den brukes i en dobbel.

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes H

NHL, ishockey. The Blues ligger på tredjeplass i Central Division med 45 poeng. De har Chicago Blackhawks og Minnesota Wild foran seg på tabellen. De skal forsøke å tette gapet opp til Minnesota Wild hjemme mot Carolina natt til fredag.

Hurricanes innehar tredjeplassen i Metro Division med 39 poeng på 37 kamper. Det begynner å spøke for sluttspillsjansene til Carolina-laget om de ikke tar flere poeng på bortebane. De har startet 2017 med to strake tap. Laget er inne i en dårlig periode. Carolina har nemlig tapt tre av de fire siste kampene, to av dem var på bortebane.

Jeff Skinner er toppscorer hos Carolina med 13 mål og 27 målpoeng totalt. Han er sammen med ungguttene Teuvo Teravainen, Sebastian Aho og Victor Rask den offensive slagkraften i laget.

Det er veterane Cam Ward som vokter buret hos Carolina. Han har hatt en bra sesong så langt. Men jeg btror han får trøbbel mot hjemmesterke St. Louis. De er blant de ti lagene som scorer mest denne sesongen, og de har tre solide offensive rekker som ethvert lag kan misunne dem. 

Det er også denne sesongen Vladimir Tarasenko som er lagets viktigste offensive våpen. Den unge russeren har scoret 18 mål og han har 41 målpoeng på 38 kamper. Det gjør ham til den fjerde beste poengplukkeren i NHL.

Men alt ansvaret hviler ikke på ham alene. Robby Fabbri, Jaden Schwartz, Alex Steen og Pail Stastny har alle scoret bra med poeng denne sesongen. At de har så mange spillere som kan bidra offensivt, gjør dem uforutsigbare for motstanderne. 

St. Louis har et solid forsvar, men keeperspillet har ikke vært fantastisk. Jake Allen har bare prestert sånn middel denne sesongen, men han reddes av et meget godt forsvar.

St. Louis har en god statistikk mot Carolina. De har vunnet fire av de fem siste kampene mot dem.

The ice seems heavily tilted toward the hDen totale statistikken viser 15-3-4 i St. Louis sin favør hjemme i Scottrade Center. Vertene vil gjøre alt for å vinne denne kampen og nærme seg Wilds på tabellen. The Canes har vært forferdelig dårlig på bortebane denne sesongen, og møte et av ligaens beste hjemmelag blir derfor ikke lett. 1,85 i odds på St. Louis frister. Denne brukes i en dobbel.

Torsdagens dobbelttips blir Barcelona + St. Louis. Denne dobbelen gir pene 2,78 i odds. Innsatsen blir 250 kroner. Spillestopp er klokken 2110.

Her er vårt dobbelttips torsdag 5. januar:

Athletic Bilbao – Barcelona 5,00 – 3,70 – 1,50 B

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 1,85 – 3,75 – 2,95

Total odds: 2,78