Gå til sidens hovedinnhold

Spiller inn alle påskegudstjenestene: – Det blir rart å høre på meg selv preke

Se palmesøndags gudstjenesten her på Smaalenenes Avis.

Se gudstjenesten på palmesøndag her

På grunn av korona-smitten har kirken avlyst alle fysiske påskegudstjenester. Derfor har de spilt inn gudstjenestene før påsken starter. Sognepresten i Trøgstad og Båstad menighet, Solfrid Leinebø Seljås, hadde gledet seg til de avlyste gudstjenestene.

– Påskegudstjenestene er et høydepunkt for meg, spesielt gudstjenesten natt til 1. påskedag hadde jeg gledet meg til. Det er synd at det er avlyst, selv om jeg forstår grunnen godt, sier sognepresten.

Selv har hun avlyst en tur til Sunnmøre denne helgen. Tiden folk har fått til overs mener hun de må bruke på en god måte.

– Koronasmitten har forandret hverdagen og planene til mange mennesker. Jeg håper at folk bruker tiden til å reflektere og til å ha gode samtaler med hverandre, smiler Leinebø Seljås.

Rart å spilt inn

Denne uken har hun og mange andre prester spilt inn påskegudstjenestene som i løpet av påsken vil bli publisert på kirkens hjemmesider og på Facebook. Leinebø Seljås syntes det var rart å spille inn gudstjenestene.

– Det er ikke helt det samme å preke til et kamera som til en menighet. En gudstjeneste følger vanligvis en rekkefølge, det gjorde vi ikke når vi gjorde opptakene. Det er først når det klippes at det kommer i riktig rekkefølge. Jeg har ikke sett opptaket selv og det blir rart å se på meg selv preke, ler sognepresten.

Klokken 11.00 kan du se palmesøndagsgudstjenesten her på Smaalenenes Avis.

Kommentarer til denne saken