Gå til sidens hovedinnhold

Spår at det vil smelle i lokaloppgjøret i kveld

Artikkelen er over 1 år gammel

I kveld møtes Spydeberg og Askim til lokaloppgjør i 5. divisjon. Begge lag forventer jevn kamp med knallharde dueller.

SPYDEBERG: Tre runder er spilt i 5. divisjon. Status: Spydeberg topper tabellen med ni poeng 13-6 i målforskjell, mens Askim er i bunnen med null poeng og 5-9 i målforskjell. Hvem hadde spådd det før sesongstart? Askim som rykket ned fra 4. divisjon og som satte seg mål om topp tre i 5. divisjon. Spydeberg som egentlig skulle ha spilt i 6. divisjon, men som fikk beholde plassen i 5. divisjon etter at Borgar trakk laget i mars.

– Må ha innsats i bunnen

Nå møtes altså topp mot bunn i 5. divisjon på Spydeberg stadion. En gyllen mulighet for Askim til å slå tilbake og revansjere den dårlige starten.

– Nøkkelfaktoren for å lykkes mot Spydeberg er å ha god innsats i bunnen, og den er jeg helt sikker på at kommer til å være der. For gutta har lyst til å vise seg fra en bedre side. Jeg er sikker på at det kommer til å smelle ut på der. Så gjelder det å holde hodet litt kaldt. Man kan fort bli litt heit i toppen. Det er lov å være «på», men man må finne rett fokus, sier Askims assistenttrener Henrik Strøm, og spår en underholdende og jevn kamp. Han kan ellers fortelle at Askim har full tropp til kampen.

Hjemmelaget Spydeberg derimot må klare seg uten fire viktige spillere: Storscorer Christoffer Aanerød, backen Thomas Bøhren, stopperen Mats Fosslie og anvendelige Jonas Kolsvik.

– Vi får heldigvis tilbake Sveinn Ingi Astvaldson og Oscar Ali Badry tilbake, så jeg tror vi skal ha et slagkraftig mannskap likevel. Men selv om vi har startet sesongen bra, så blir dette en helt annen kamp. Det blir en krig. Så får vi bare håpe kampen blir «fair» og at vi unngår skader på banen. Vi gleder oss, slår Spydeberg-trener Jan Håvard Nyborg fast, og mener at årsaken til suksessen så langt i år er at laget er bra trent og at gutta jobber godt som et kollektiv i deres 4-3-3-formasjon.

Petter Veland kommenterer

Så får vi se hvordan lokaloppgjøret ender. Kampen sendes direkte på Smaalenene.no fra klokka 19.00 Med som kommentator på kampen er fotballekspert Petter Veland. Fra å sitte Viasats studio under Champions League-kampen mellom Barcelona og Liverpool onsdag, skal den Spydeberg-bosatte Odda-mannen nå kommenterer 5. divisjon. Se og hør hans tanker om kampen i videoen under.

Fredag kveld er det klart for lokaloppgjør i 5. divisjon for menn mellom Spydeberg og Askim. Fotballekspert på Viasat, Petter Veland, gjør seg noen tanker.

 

Kommentarer til denne saken