Fra 21. juni vil Spania åpne opp grensene for innreisende fra Schengen-land, bekrefter statsminister Pedro Sánchez ifølge El País. Det betyr at karanteneforpliktelsen for dem som velger å reise til landet, også vil bli opphevet.

Det betyr i praksis at nordmenn vil kunne reise til Spania. Utenriksdepartementet fraråder imidlertid fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til Spania, skriver Nettavisen.

Karantene ved tilbakereise

Foreløpig må man også i karantene ved en retur til Norge. Ifølge Folkehelseinstituttet er det bare fra Norden (med unntak av Sverige) man slipper karantene.

Grensene inn til Spania er per i dag stengt for personer som ikke har spansk statsborgerskap eller fast bosted i Spania.

Det var VG som først omtalte saken her til lands.

Spanske koronatall på stedet hvil

Tallet på koronadødsfall i Spania har stått på 27.136 i flere dager. Det skaper usikkerhet om utviklingen i et landene som er hardest rammet av pandemien.

Helsemyndighetenes talsmann Fernando Simon, som i månedsvis har stått for den daglige orienteringen om utviklingen i epidemien, erkjenner at tallene har ført til både forbløffelse og forvirring.

Den 25. mai endret helsedepartementet sin metode for å samle inn data om bekreftede smittetilfeller og dødsfall, noe som til å begynne med førte til daglige dødstall på mellom 50 og 100.

Deretter falt tallet til under fem om dagen. Noen dager ble det ikke registrert døde i det hele tatt.

Statsminister Pedro Sanchéz har også sagt i nasjonalforsamlingen at det ikke har vært dødsfall på flere dager, noe som har ført til kritikk fra høyrepartier som mener myndighetene skjuler de reelle tallene.