Under prisutdelingen på ERA Convention i Riga i Latvia vant Lars og Erik Sørby prisen for «Rental person of the year» av den europeiske utleieorganisasjonen European Rental Association (ERA) og International Rental News (IRN).

Det skriver nettavisen AT.no.

15. juni reiste brødrene til hovedstaden for å få med seg overrekkelsen er et bevis på at bedriften deres er ledende i utleiebransjen i Europa.

– Jeg er overrasket over at vi i det hele tatt var nominert. Og at vi skulle vinne, det var utrolig. Dette er jo i en stor sammenheng, innrømmet en ydmyk Lars Sørby.

Dette skriver juryen i begrunnelsen for tildelingen:

«Våre to vinnere opprettet sin egen utleievirksomhet i 2005 (Sørby Utleie) – et selskap som nå blomstrer i Norge med 50 ansatte. De kan ha kvalifisert seg til årets person alene for det de har oppnådd med dette selskapet, inkludert åpningen av et bærekraftig leiedepot med solcellepaneler, vanngjenvinning og flotte fasiliteter for ansatte og kunder.

Men i fjor tok de store steg med et nytt selskap, DigiQuip, som de opprettet i 2019. DigiQuip er en e-, lærings- og dokumentasjonsplattform for OEM-er, forhandlere, utleiefirmaer, maskinoperatører og entreprenører. Plattformen gir enkel tilgang til opplæringsmateriell og maskindokumentasjon, slik at bedrifter kan spore opplæringsaktiviteter og enkeltpersoner for å vedlikeholde sine egne opplæringsarkiver.

Virksomheten sysselsetter nå sju personer på heltid i Norge samt et programvareutviklingsteam i Serbia. De to mottakerne har, i tillegg til å utvikle en vellykket utleievirksomhet og ny teknologivirksomhet, også bidratt til utviklingen av utleiebransjen i Norge.»

Spydeberg-firmaet ble etablert i 2005 og har i dag 47 ansatte. Hovedlageret til Sørby Utleie ligger på Holtskogen i Hobøl, men bedriften har også underavdelinger i Vestby, Sarpsborg og Halden.

LES MER OM SØRBY UTLEIE: