Kraftfestivalen skal i 2023 arrangere både sommer- og vinterkonsert i Indre Østfold, bekrefter festivalsjefen Tommy Leret. Leret håper og tror at lokale helter vil trekke folk, og satser hel-lokalt for sommerkonserten.

– Sommerkonserten i august vil være med lokale krefter. Tom Elvis Finsdal med sitt band Dance On og Aquarius vil spille sammen der, med plass til omkring 500, sier Leret.

Festivalen sendte inn en søknad til kommunen om støtte til konsertene, og har allerede fått det innvilget. 75.000 kroner som skal fordeles på de to konsertene i omkostninger. Ifølge budsjettene ligger kostnader for artistene på om lag 200.000 kroner. En av artistene som prøves å lokke til konserten til jul er den svenske stjernen Tommy Körberg.

– Vi jobber med saken, Tommy er en opptatt mann, som man kan forstå. Vi er i dialog og er positive. Det er ikke så ofte han spiller konsert i Norge, så det skulle vært veldig moro å få han hit i vinter, vi prøvde på Peter Jöback og, men han skal spille i Oslo Spektrum i stedet, sier Leret.

– Hvor mye vil det koste å få en artist som Tommy Körberg til Kraftfestivalen?

– Det kan jeg ikke gå ut med, men det vil koste en god del mer enn 200.000 i hvert fall, humrer Leret.