For de som akkurat har byttet til sommerdekk er det bare på E18/E6 fra Vinterbro at det er snøslaps på veiene – i Indre Østfold kommer nedbøren hovedsakelig som regn.

– Men det kan sludde utover dagen, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør til Smaalenenes Avis.

Temperaturen blir ikke særlig høyere enn noen få plussgrader gjennom dagen.

– Jeg oppdatere akkurat farevarselet for Østlandet og der har jeg ikke tatt med Østfold, da det ikke er like mye nedbør der som på resten av Østlandet. Nordavinden som gir dette snøværet har ikke truffet helt i deres distrikt. Men det vil være nedbør helt til i kveld.

Saktegående

Køen inn til byen danner seg ved Da Vinci-broen, og det er saktegående kø hele veien til hovedstaden.

Men i Indre Østfold melder Veitrafikksentralen om bare veier både østover og vestover i distriktet.

– Jeg har akkurat kommet på jobb, mine kolleger har hatt det veldig travelt, men sier det ikke har vært noen hendelser eller rapporter meldt inn fra deres distrikt. Det er bare veier, nesten sommer å regne hos dere, sier trafikkoperatør Trude Lindstad.

I morgen er det meldt overskyet i Indre Østfold, men også muligheter for bedre vær, inkludert sol, utover i uken.

Mer snø enn ventet

Det sene snøfallet har skapt såpeglatte veier flere steder på Østlandet, særlig nord for Oslo. Det er tung snø og det er ikke ventet at det snur med det første.

– Fra Oslo og nordover er det kommet stedvis svært mye snø. Kanskje til og med mer enn meteorologene antok. Det skaper en hel del trafikale problemer, sier Anne Hårstad ved veitrafikksentralen Øst til NTB.

Hun forteller at en brøytefører har meldt tilbake at han var ute og brøytet og snudde for å kjøre tilbake samme vei. Da kunne han ikke se at han nettopp hadde brøytet der.

– Det sier litt om hvor mye snø som kommer. Det er tung og bløt snø. Det blir veldig glatt, sier hun.