I fjor fikk daværende Mysenruss terningkast seks av Smaalenenes Avis anmelder. I år satser Mysenrussen skikkelig, slik at de kan forsvare terningkastet kullet over dem fikk.

– Navnet på revyen i år er «Starten på noe nytt». Det er inspirert av High School Musical. Kort forklart så handler det om en ny jente på skolen som ikke passer inn, også er det noen dilemmaer om en bussjef som må velge å være med gutta eller være med på revyen. Så ender han opp med hovedrolle i russerevyen, forklarer revysjefene Martine Bjerke Andersen (19) og Ingrid Haakaas (19).

Premieren er 2. mars, to uker etter at Askimrussen viste sin revy.

LES OGSÅ: Anmelderens dom har falt: – De skinner på scena, men trekkes ned av plottet

Revysjefene forteller at de begynte og øve med rundt åtte stykker i januar, og tidlig i februar begynte de å øve med hele 80 stykker. De siste dagene har det vært full fart i Festiviteten, der russerevyen til Mysen skal vises.

– Det tar mye tid, mye av fritiden faktisk, fordi det er ikke arrangert av skolen, men oss russen alene. Så det er jo mye lærdom idet, men også veldig gøy, forteller Ingrid Haakaas.

Leid inn regissør

– Vi har vært litt bakpå idet siste, for det tok litt lenger tid enn vi trodde. Men nå har de største rollene stålkontroll og hele stykket er skrevet. Nå har vi også som i fjor leid inn en regissør. Han heter Benjamin Lillebekk, veldig dyktig regissør, det hjelper veldig og ha han med, forteller russejentene.

Jentene forteller at de er veldig fornøyde med og ha Benjamin Lillebekk på laget.

– Idet siste har vi hatt mange gjennomganger med manus uten scene, men det ble veldig gøy så fort vi begynte og øve med scener, antrekk også videre, forteller Ingrid Haakaas.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Revysjefene forteller at de har jobbet opptil 32 timer i uka, cirka 8 timer hver øving, og satser veldig høyt i år.

– Det er en god del press, med tanke på Askimrussen og spesielt terningkastet som vi fikk i fjor, vil vi jo leve opp til. Så vi prøver alt vi kan og satser kjempe høyt, ingen av oss vil ha en dårlig revy, forteller Martine Bjerke Andersen smilende.

Tatt fri fra jobb

– Det har gått veldig fint hele veien egentlig, de fleste er med på og satse alt på russerevyen, og det er veldig gøy. Som sagt har vi brukt mye tid på dette, og gleder oss til og snart få vise det, forteller 19-åringene.

– Forestillingen skal vises fire ganger, så vi må virkelig ville det for at det skal bli bra, så vi har store forhåpninger, forteller jentene.

– Har dere fått fritak fra timer på skolen?

– Både ja og nei, fordi vi har ikke øvd så mye i timer på skolen. Siden det er ikke skolebasert, så det går mest på fritid. Men vi har fått lov til å bruke noen få timer til å holde møter, det syntes vi er veldig fint siden vi ikke får fravær for det også, forklarer Martine og Ingrid.

– For at jeg skal kunne ha tid til alle disse timene med øving oppå skole, måtte jeg ta fri fra jobben min hele februar, og jeg jobber ganske ofte så det måtte dessverre legges litt på pause, avslutter Ingrid.