Småbarnsforeldre bekymret, men får ikke viljen sin

SIKKERHET: Autovernet langs Osloveien ble satt opp da veien var E18.

SIKKERHET: Autovernet langs Osloveien ble satt opp da veien var E18.

Artikkelen er over 1 år gammel

Foreldre langs Osloveien ønsker seg tryggere skolevei for barna.

DEL

ASKIM: Bekymrede småbarnsforeldre ved Osloveien i Askim, fylkesvei 128, har merket seg at det mangler autovern på et stykke av veien. Da en av foreldrene, Trine Lie, i mai sendte brev til kommunen om trafikksikkerhet for de små på skolevei skulle det ta fire måneder å få et svar. Etter en purring og fire måneder kom det:

– Svaret var at dette var en fylkesvei, så det måtte vi spørre fylket om. Det kunne de vel rekke å svare før sommeren, egentlig, sier Lie.

Hun vil gå videre med saken, da det er mange småbarnsfamilier i Fridtjof Nansens gate og i Gråbergveien for tiden.

– Jeg håper veien kan utbedres slik at barnas sikkerhet blir ivaretatt, skriver Lie.

LES OGSÅ: Denne utkjøringen gir Karina (24) og Espen (23) hjertet i halsen – ser sjokkerende dårlig oppførsel fra enkelte bilister

Smaalenenes Avis sendte henvendelsen videre til byggeleder Stine Andersen i Statens vegvesen, som har ansvaret for vegvedlikeholdet i Indre Østfold.

Da gikk det ikke lang tid før det kom tilbakemelding fra Odd-Ketil Bjekan på plan- og trafikk avdelingen for Østfold. Han opplyser at når fartsgrensen er 50 km/t så er det i hovedsak ikke krav om rekkverk:

– Fylkesveg 128 er tidligere E18 og bærer fortsatt noe preg av det. Det ble nok gjort en del ekstra tiltak fordi dette var europavei med betydelig trafikk og høyere andel tungtrafikk enn normalt gjennom et tettsted. Det ble i den forbindelse satt opp en del rekkverk som det i dag ikke nødvendigvis er behov for, men de har blitt stående.

Han opplyser videre at de ikke kan se at de har mottatt noen andre forespørsel om rekkverk.

– Vi ser ikke behovet slik forholdene er i dag, skriver Bjerkan i en mail til Smaalenenes Avis

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken