LILLEHAMMER: – Tusen takk Oppland! Det er en ære å være blant årets stipendmottakere. Jeg har følt meg utrolig godt mottatt i Lillehammer, særlig takk til Oppland kunstsenter og Fabrikken. Året har vært fullt av nye bekjentskaper, mye jobbing og masse glede. 2019 blir sikkert ikke verre, skriver hun på sin Facebook-side.

I februar i år flyttet hun til Lillehammer for å etablere seg som kunstner i sitt nye atelier på Fabrikken. Ikke lenge etter at hun flyttet ble det laget en sak om at hun selger dreads til hele verden. (Smaa+)

– Så vidt jeg vet, er jeg den eneste i Norge eller i hvert fall i toppen av verdensmarkedet innen dreadsmaking, sa dreadsmaker, tegner og gitarmaker Rannveig Funderud til Gudbrandsdølen Dagningen.

27-åringen har utdannelse innen medie- og materialbasert kunst fra kunsthøgskolen i Oslo.

Juryens begrunnelse

Stipendmottakeren bruker kunsten som verktøy for tenking som kretser rundt en naturvitenskaplig, essensiell og fenomenologisk tematikk. Hun er opptatt av å undersøke hvordan naturlige formasjoner oppstår og motivene hennes speiler mot det biologiske, astronomiske og geologiske.

Hennes kunstnerskap dreier seg om tegning i langsomme prosesser og hun viser høy tegnekompetanse, blant annet gjennom sine sirlige utførte prikketegninger. Konsept, uttrykk og titler som; «The Universe is Under No Obligation to Make Sense to You" leder betrakteren inn i verkene, og kunsten står frem for oss som et verktøy til en dypere tenking.

Å etablere seg som kunstner er ingen smal sak. Det krever stort pågangsmot, dyktighet, lidenskap og en god dose galskap. Vi er svært glade for alle de unge kunstnere som ønsker å etablere seg, virke og bo her i fylket. Dere beriker tilværelsen og omgivelsene våre. Dette ønsker vi å belønne.                                                     Kilde: Kulturnett Oppland